Mitől kezdett elsárgulni a sárkányfám? (Dracena)
Régóta megvan, de az alsó levelek sárgulnak az utóbbi 4-5 napban. És elhullanak. A felsők zöldek. Minden nap besárgult alul vagy 4-5 darab levél. Pedig mindig öntözöm, nedves a földje. Tápot is kap. Nyáron nem volt semmi baja, csak most lett.
Valamit elrontottam?
Nyugati oldalon van az ablakban.
Akkor lehet, túl sok vizet adtam neki...
Mert már több mint egy hete nem locsoltam meg, és száraz volt a földje, és sárgultak a levelek, és meglocsoltam, és folytatódott a sárgulás.
Mennyit kellene adnom neki? Feleannyit, mint nyáron?
Két öntözés között mindig száradjon ki a föld teteje. Ez télen-nyáron így legyen.
Nekem van kb. 800 cserepes növényem, az egy adott helyen lévőkre mindig annyit öntök, hogy a vízigényesek is épp kiszáradjanak a következő locsolásig, meg a szárazságigényesek is, tehát ne szomjazzanak túlságosan, és mindenféle vízigényűt egyszerre tudjak öntözni.
Nagy valószínűséggel gyökérpusztulás kezdődött a túlöntözés (esetleg túltápozás) miatt.
Fényhiány nem lehet, ha nyáron nem volt gond, mert télen az alacsonyan sütő nap miatt a szobák világosabbak, ha nem veszi el semmi a napot.
öntösd kevesebbet, nekemis ilyen volt amikor többet öntöztem. amióta alig locsolom azóta csak növöget felfele, és nem sárgulnak a levelei. fontos, h amikor meglocsoltad, 10-15 perc múlva öntsd ki a kaspóból, vagy a tálkából a vizet ami lecsöpögött.
én az enyémet akkor locsolom meg amikor látom h a levelei megereszkedtek lefele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!