Tudnatok mondani valamit a Nephentes viragrol?
Figyelt kérdés
Kaptam egy Nephentes (azt hiszem Nephentes Longifolia) viragot!Nem tudom,hogy kelle neki napfeny vagy nem kell.Vizet mennyit igenyel?Konyhaba tarolhato-e?2010. dec. 11. 17:52
1/1 Tomi8 válasza:
Valójában Nepenthes a pontos neve. Ez egy kancsós húsevő növény. Örülök, hogy pontosan tudod a nevét mert ennek a növénynek 86 faja ismert és mindegyik különböző helyeken él. A tengerszinttől egészen akár 1000-1200 m-es magasságig megtalálható. Ez egy trópusi növény Szumátra és Borneó esőerdeiben honos faj. Nem szükséges direkt napfénynek kitenni, hiszen jobbára a fák koronájának árnyékában a talajon él. Öntözése: Trópusi növény lévén igényli a vizet ezért mindig legyen nedves a földje. Kedveli a párás, meleg levegőt ezért a konyha nem biztos, hogy jó ötlet. 20-25 Celsius körüli hőmérséklet az ideális. A telet lehet, hogy nehezen bírja majd de pontosan nem tudom, vannak fajai amik bírják. Ne feledd viszont, hogy kúszónövényről van szó ami az esőerdőkben akár 10-12 méter magasra is felmászhat. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!