Kezdőoldal » Otthon » Kert » Hogy kell szaporítani a...

Hogy kell szaporítani a Golgota virágot?

Figyelt kérdés

Van egy gyönyörű futó golgota virág a szomszédomban..A szomszédom mondta,hogy örömmel ad nekem ,hogy nekem is legyen de fogalmam sincs hogy kell szaporítani?

köszönöm...

2010. nov. 27. 22:18
 1/6 anonim ***** válasza:

Azt esetleg nem tudod, h ő hogyan telelteti?

Sajnos nem tudom a szaporítást, de engem is érdekelne.

2010. nov. 27. 22:33
 2/6 anonim ***** válasza:
Tavasszal egy erősebb hajtást tegyek földbe. A hajtás ne legyen se nagyon fiatal,se nagyon öreg. Keveset öntözd,akkor majd kihajt.
2010. nov. 27. 22:40
 3/6 A kérdező kommentje:

A szomszédomnak a kerítése mellett fút,és szinte nem is foglalkozik vele..De olyan gyönyörű virágai vannak...

Szóval nemmagról kell szaporítani? Elég ha vágok egy vékonyabb ágat és azt ültettem a földbe?

Az víz meg szerintem kell neki,mert itt álladóan esik az eső,és mindig tele van bimbókkal,virágokkal...

Télen sem csinál vele semmit..Kint van a futónövény akkor is..

2010. nov. 28. 13:32
 4/6 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hol éltek, de a golgotavirág nem sok helyen birja ki a telet a szabadban.

Egyébként a golgotavirág (Passiflora) nem egy faj, hanem több, mint 400 faj létezik, ezek közül csak kevés ismert MO-on.

Ha amiröl szó van az a Passiflora caerulea,akkor a legegysezrübb, ha pár hajtást levágsz és vizbe állitva gyökerezteted, akár most is (már amikor fagymentes az idö). Szobában (20 fok felett) az ablakban pár hét alatt lesz gyökere.

2010. nov. 30. 07:34
 5/6 A kérdező kommentje:

[link]

Ilyen virága van.és eddig mindig kibírta a telet..Csak ott fut a kerítésén..De köszi a tippet akkor csak levágok pár hajtást,és otthon vízbe teszem..

2010. nov. 30. 17:13
 6/6 anonim ***** válasza:

Igen, ez a képen az a faj, amit gondoltam, ezt elég könnyen lehet szaporitani, és védett helyen MO-on is áttelel, ha nem nedves a talaj télen, mert akkor könnyen elrohad a töve.

Sok sikert.

2010. nov. 30. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!