Hogy kell szaporítani a Golgota virágot?
Van egy gyönyörű futó golgota virág a szomszédomban..A szomszédom mondta,hogy örömmel ad nekem ,hogy nekem is legyen de fogalmam sincs hogy kell szaporítani?
köszönöm...

Azt esetleg nem tudod, h ő hogyan telelteti?
Sajnos nem tudom a szaporítást, de engem is érdekelne.

A szomszédomnak a kerítése mellett fút,és szinte nem is foglalkozik vele..De olyan gyönyörű virágai vannak...
Szóval nemmagról kell szaporítani? Elég ha vágok egy vékonyabb ágat és azt ültettem a földbe?
Az víz meg szerintem kell neki,mert itt álladóan esik az eső,és mindig tele van bimbókkal,virágokkal...
Télen sem csinál vele semmit..Kint van a futónövény akkor is..

Nem tudom, hol éltek, de a golgotavirág nem sok helyen birja ki a telet a szabadban.
Egyébként a golgotavirág (Passiflora) nem egy faj, hanem több, mint 400 faj létezik, ezek közül csak kevés ismert MO-on.
Ha amiröl szó van az a Passiflora caerulea,akkor a legegysezrübb, ha pár hajtást levágsz és vizbe állitva gyökerezteted, akár most is (már amikor fagymentes az idö). Szobában (20 fok felett) az ablakban pár hét alatt lesz gyökere.
Ilyen virága van.és eddig mindig kibírta a telet..Csak ott fut a kerítésén..De köszi a tippet akkor csak levágok pár hajtást,és otthon vízbe teszem..

Igen, ez a képen az a faj, amit gondoltam, ezt elég könnyen lehet szaporitani, és védett helyen MO-on is áttelel, ha nem nedves a talaj télen, mert akkor könnyen elrohad a töve.
Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!