Kezdőoldal » Otthon » Kert » Diófát milyen permetezőgéppel...

Diófát milyen permetezőgéppel permeteztek?

Figyelt kérdés

Egyetlen diófám van, jó 6m magas. Motoros gép nekem drága, esetleg akkumulátoros még belefér a költségvetésbe.

Van még 10 gyümölcsfám, valamilyen permetezőt mindenképpen vásárolnom kell.

Nézegetem a NET-en, melyik milyen belső nyomással dolgozik, de a hatótáv függ a porlasztótól is.

dec. 18. 22:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Esetleg veszel/barkácsolsz egy hosszabbítót. Ez hirtelen 190cm, veled együtt kinyújtott kézzel legyen 4m + amit felfelé tud spriccelni, szinte jó vagy. Faterom egy vékony alucsőből barkácsolt magának. Csak tipp.

[link]

dec. 18. 23:58
 2/5 anonim ***** válasza:
drónnal
dec. 19. 05:01
 3/5 anonim ***** válasza:
Annyira azért nem drága egy motoros permetező.. [link]
dec. 19. 07:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Hosszabító van a legtöbb permetezőhöz .
dec. 19. 13:46
 5/5 anonim ***** válasza:

Magas fát csak légszállításos géppel tudsz permetezni. Ami nem olyan, annál már kisebb szél esetén is az van, hogy ahogy a csövet elhagyja a permet, megy még jó esetben egy métert, aztán eltérül vízszintesre. Ez a jelenség még légszállításnál is megvan, erősebb szél esetén. De szélcsendes időben nekem még nem sikerült permetezni, mindig van valami légmozgás...

Az ilyen linkelt gépek nem visznek fel nagyon, de 6 m talán még belefér. (Csak akkor lesz gond, ha majd megnő a diófa.)

Ha nem akarsz sokat költeni, talán még használt gépet is érdemes lenne venni, úgyse sokat akarod használni, 11 fa 11 perc.

[link]

dec. 20. 15:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!