Diófát milyen permetezőgéppel permeteztek?
Egyetlen diófám van, jó 6m magas. Motoros gép nekem drága, esetleg akkumulátoros még belefér a költségvetésbe.
Van még 10 gyümölcsfám, valamilyen permetezőt mindenképpen vásárolnom kell.
Nézegetem a NET-en, melyik milyen belső nyomással dolgozik, de a hatótáv függ a porlasztótól is.
Esetleg veszel/barkácsolsz egy hosszabbítót. Ez hirtelen 190cm, veled együtt kinyújtott kézzel legyen 4m + amit felfelé tud spriccelni, szinte jó vagy. Faterom egy vékony alucsőből barkácsolt magának. Csak tipp.
Magas fát csak légszállításos géppel tudsz permetezni. Ami nem olyan, annál már kisebb szél esetén is az van, hogy ahogy a csövet elhagyja a permet, megy még jó esetben egy métert, aztán eltérül vízszintesre. Ez a jelenség még légszállításnál is megvan, erősebb szél esetén. De szélcsendes időben nekem még nem sikerült permetezni, mindig van valami légmozgás...
Az ilyen linkelt gépek nem visznek fel nagyon, de 6 m talán még belefér. (Csak akkor lesz gond, ha majd megnő a diófa.)
Ha nem akarsz sokat költeni, talán még használt gépet is érdemes lenne venni, úgyse sokat akarod használni, 11 fa 11 perc.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!