Szilveszteri szerencselóherét hogyan lehet életre kelteni?
Lidl-ben vettem tavaly december végén. A rendes nevét nem tudom ennek a hagymás növények, de szerintem ebből többen sejtik mire gondolok.
Sokáig szép volt, miután vettem, ahogy öntôztem, egyre magasabb lett, dúsabb is talán, majd elkezdték szàradni a levelei, meg hol öntöztem, hol elfelejtettem és szomjazott... Szóval eltűntek a levelei, de remélem ez normális!?!
Nyáron csak úgy cserepestül egy fa tövében volt, hol kapott vizet, hol nem,,, Mostanában rendeztem a fagy elől behozott nôvényeimet, és ez is kezembe akadt..
Kiszedtem a cserépből, átmorzsoltam a földet, és 10 mogyoró méretű, nyirkos külsejű hagymácskát találtam benne. Szerintem nincsenek kipusztulva. Bár csak egynek vannak fehér gyökerei, a többinek az sem látszik, melyik a teteje, melyik az alja....
Új virágfölddel visszaültettem a cserépbe.
Vajon kihahtanak?
Mit csináljak még velük, hogy kihajtsanak?
A földje most enyhén nedves. Öntözzem meg, vagy még ne?
Stb...?!!??
:)
Ez lesz az a növény:
Nekem még sosem sikerült életben tartani cserépben, de hátha neked kihajt!
(Ellenben a kertben egy-egy tő túl szokta élni a telet 🙂)
Majd megírhatnád, hogy mi lett! 🙂
Hidegben lemennek a levelei, csak a rizómái vagy mik telelnek át. (Az biztos, hogy nem hagymák.)
Azt hiszem, meleg szobában, ablakban is életben lehet tartani, de én még nem próbáltam.
Mikor lemennek a levelei, beteszem a pincébe, nagy ritkán egy kicsit nedvesítem, és ennyi. Tavasszal szétszedem több cserépbe, kiteszem a kertbe, és kihajt újra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!