Kerti munkára területet csak a házamhoz közel érdemes venni?
Melegházat csakis saját udvaron szabad, vagy legalábbis olyan helyen, ahol a szomszédok rá tudnak nézni.
Az településfüggő, hogy bekerített kertből mennyire lopnak. Leginkább attól függ, hogy mennyi a cigány. Lehet szépítgetni, de 99%-ban ők lopnak. És minél többen vannak, annál nagyobb eséllyel vannak teljesen pofátlanok is, akik eladásra lopnak nagy mennyiséget.
Te milyen helyen akarod? Külterület, belterület, házak közt, stb.?
#3 Azt hogy kül vagy belterület még nem döntöttem el, egyelőre az ingatlan megvásárlása a téma még. Nyilván az lenne az ideális, ha lenne egy ingatlan, és egy eladó szomszédos telek is, és az távolságban sem lenne kényelmetlenül messze. A c mennyiség az egy fontos szempont, jó lenne ha minimális lenne. Debrecen közelében nézelődtem, mert most is itt élek a belvásorban.
Szőlőt azt csak példának mondtam, minden másra is nyitott vagyok.
Hát ez az, falun gyakori, hogy akár 2000 m2-es kert is tartozik egy házhoz. Ha valami rossz kis ház, az nem is annyira drága. (Bár Debrecen közelében szerintem civilizált helyen biztos drágák lehetnek a belterületi telkek meg házak.) Ha jól gondolom, nem akarsz odaköltözni, csak termelni.
Nekem amúgy van egy külterületi zártkertem, ami csak a nevében zárt, de kerítés sincs. Városhatártól 4 km, házamtól 7. Bár rengeteg a cigány a környező településeken, csodálatos módon nagyon ritka a lopás. Az őzek és más vadak sokkal nagyobb kárt csinálnak. Ha kerítést csinálnék, az garantáltan eltűnne mindenestől, pár hónapon belül.
Ennyi még belefér autózásilag, de azért már ekkora távolságnál is az van, hogy neki kell készülődni a munkának. Ha ház mellett lenne, akkor nem egyszerre kellene megrotázni az egészet, lehetne 1 órát is dolgozni. Így meg ugye ha már felpakolom, akkor megcsinálom egyben az egészet, és ez fárasztó. Ha csak szét akarok nézni, mert már rég voltam, hogy kell-e valami ellen permetezni, akkor is ki kell menni olyankor, mikor sok időm van, mert ha már megyek, akkor csak dolgozgatok valamit. Ha ennél távolabb lenne, akkor mindig kellene vinni teljes permetkészletet, motoros permetezőt, vizet, hogy szükség esetén neki is tudjak esni.
Amúgy vegyes gyümölcsös, és piacon árulunk, őstermelőként.
Az eladás mindig sokkal nagyobb feladat, mint a megtermelés.
Persze, ha nincs szaktudásod, akkor a termelés is rengeteg vesződség, rengeteg kiadás, mégse lesz eladható termésed. Itt is rendszeresen irkálnak emberek, hogy nem éri meg zöldséget és gyümölcsöt termelni. Hát nem is, ha az ember nem ért hozzá, és nem tudja optimalizálni a munkát.
Értesz a növényekhez?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!