Milyen helyre tegyem az avokádó palántákat a téli hidegben?
Figyelt kérdés
Azt olvastam az interneten, hogy nem bírják a hideget, így fűtött helyre kellene tenni őket, olyan 13 fokban. Ti hol tartjátok ilyenkor őket? Hozzam be esetleg a lakásba/garázsba?tegnapelőtt 15:43
1/3 anonim válasza:
Nálam a nappaliban van. 20 fok körül van a hőmérséklet.
Mindenkepp melegen legyen de ne radiátor közelében, és kapjon elég napfényt.
2/3 anonim válasza:
Az avokádó -5 fokig fagyálló, egyes fajtái sokkal hidegebbet is elviselnek gond nélkül.
A teleltetéshez fagymentes, de nagyon világos hely jó neki, szobában, melegben megnyúlnak a hajtások, ronda lesz, illetve hamar kap fertözéseket.
Nálam van olyan avokádóm, ami már 15 éves, mindig így teleltetem
3/3 anonim válasza:
Meleg szoba nem jó, sötét garázs nem jó.
Hát van olyan, hogy valakinek nincs egy bizonyos növény számára megfelelő hely. Ezzel nem lehet mit tenni. Akkor le kell mondani róla, mert a másik lehetőség a növény tönkretétele.
Már a 20 fokban is el tud csúnyulni (megnyúlni) egy avokádó, ismerősnél láttam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!