Orchidea életre keltése. Hogyan?
Figyelt kérdés
Vettem a tescoban egy leárazott szottyadt, kókadt orchideát. Hogyan kelthetném életre?
Tiktokon láttam olyat, hogy a meleg víz jót tesz nekik.
okt. 11. 13:08
1/3 anonim válasza:
Először is azt kellene kideríteni, hogy mi baja az orchideának. A bolti orchideák nagyon sokszor betegek sajnos, vagy tripszesek, vagy a túllocsolás miatt tőrothadásosak. Vedd ki a cserépből, nézd át, van e ép gyökere, stb. A meleg víz nem fog sokat segíteni rajta, higgy nekem, ez megint valami mítosz lehet, mint a fokhagymás áztatás.
2/3 anonim válasza:
Tedd a mostani cserepével (bizonyára álátszó, mert az orchideának kell, hogy a gyökerei fényt kapjanak) egy nagyobb edénybe (kaspóba) és öntsd tele langyos vízzel. Hagyd ázni 1-2 órát, hogy a "földje" teleszívja magát vízzel. Vedd ki a kaspóból és tedd virágtányérra. Nem baj, ha vízcsurog ki a tányérra. Pár nap múlva, amikor kiszáradt a "földje", ismét áztasd be és ismételd még 2-3-szor. Ha nem éled fel - dobd ki.
3/3 anonim válasza:
Feléledt az orchideád, kérdező? Ha igen, minek hatására?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!