Kezdőoldal » Otthon » Kert » Július közepe táján vetettem...

Július közepe táján vetettem bokorbabot. Még nem ért meg gyengebabnak. Mit tegyek vele? Beérhet még? Zölden nem kellene leszedni, ugye? Mit tennétek vele?

Figyelt kérdés
Igaz még bőven kezdő vagyok, 4. évem volt a veteményemmel. Eddig is vetettem babot és zöldbabot is másodvetésben. Babot gyengebabként szeretem jobban, eddig minden évben bevált. Tudom, hogy most a szeptember sem volt olyan jó és az október eleje sem, mint korábban.

okt. 9. 11:57
 1/4 anonim ***** válasza:
Azért a júliusi babnak rég meg kellett volna nőnie. Ott valami más gubanc lehet. Esetleg eleve árnyékos helyen van. Ez már nem fog beérni, az biztos.
okt. 9. 12:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Délelőtt valóban árnyékban van, kb 10 óráig. Utána egész nap éri a nap.
okt. 9. 18:15
 3/4 A kérdező kommentje:
Szépek a hüvelyek, teltek benne a magok. Csak még zöld a hüvelye, éretlennek találom. Így akkor komposztra menjen?
okt. 9. 18:16
 4/4 anonim ***** válasza:

Miért akarod kihajítani? Traktor jön szántani, és ki kell üríteni az egész kertet? Akkor is ráér még, mi mindig csak novemberben szántattunk.

Ha nincs ilyen sürgető dolog, akkor várj még. Hátha jobb idő lesz még októberben, és használhatóvá nő a bab.

Az őszi vetemény mindig lutri, ez a több évtizedes tapasztalatom. Mivel néha forró az ősz, néha meg hideg és borús, mint most. Vagy az első idők hősége tesz be, vagy aztán a hideg, hogy nem tud megnőni a fagyokig. Néha meg nagyon bejön, volt, hogy a zöldborsót több, mint egy hónapig tudtam szedni folyamatosan.

okt. 10. 07:01

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!