Kezdőoldal » Otthon » Kert » Husqvarna motoros fűkaszából...

Husqvarna motoros fűkaszából melyiket ajánlanátok 100-150nm, piszkosul gyomos és elhanyagolt "kert" legyalulására?

Figyelt kérdés

Majdnem 70 éves vagyok, igen kevés időm van a kertre (kb. tíz kisebb és hatalmasabb fa, félméteres gyom, pár nagyobb kavics), minden évben sok ágat kell bedarálnom, de minden évente újranő. Olajjal mégsem akarom lelocsolni...)

Ár kevésbé fontos, viszont a kis súly és mindenféle acél vágószerszám alkalmazhatósága is lényeges lenne (max. 1.5 cm átmérőjű növedékfákat elvágja könnyen). Megbízhatóság, kis gondozásigény (műszakilag hozzáértő vagyok) fontos lenne (talán ezt alapból tudja a Husqvarna). Évente 2-5 letarolást képzelek a talajig, amint a kert visszaáll füves állapotba, egyre kevesebbet.

Csak olyan kaszát ajánljatok, amit legalább 20 órát személyesen használtatok. Köszönöm!

aug. 23. 08:16
 1/4 Mad Max2 ***** válasza:
100%
ilyen pici területre elég egy gyengébb olcsóbb kasza is. a "fasarjadékokat" meg ágvágóollóval kivágod
aug. 23. 09:39
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!
aug. 23. 10:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Ilyen gyakori vágásnál tényleg jó lehet gyengébb gép. De gondolni kell arra is, hogy ha valamiért nem vágod le minden hónapban, akkor megerősödik, és akkor már erősebb gép lesz szükséges. (Bár a terület mérete alapján egy metszőollóval is le lehetne rendezni...)

Egy fiatalabb embernek egyértelműen azt ajánlanám, hogy vegyen a piacon egy Demon kaszát 30-ért, és az ekkora területen nem fog tönkremenni, mert mire bemelegszik igazából, már vége is a kertnek. Ha mégis tönkremegy, akkor meg kirakod kapu elé, és veszel újat. (Vagy 1000 Ft-ért veszel új alkatrészt a tesvírektől.) Egy rendes Husqvarna árán veszel 10 ilyen gépet, és bizony a márkás gépek is elromlanak időnként.

Neked viszont a korod miatt talán jobb lenne könnyebb gép, mert ha most még bírod is, nem biztos, hogy 6-8 év múlva is bírni fogod a 12 kg-ot. De másrészt meg egy ilyen piacos gépben megvan az erő, ami a könnyű és gyors munkavégzéshez kell. Az se mindegy, hogy nagy géppel fele-harmada idő alatt végzel. (Meg hát, a terület mérete nem is érdemel több pénzt.)

Kell ott neked minden fa? Ez egy rettenetes bozótos, 4-5 fánál több már túl sok. Mert ha nem kellenek, akkor az amúgy is felesleges, de erősen sarjadzó fákat ki kellene vágni, a tönkbe vágott mélyedésbe glifozátot önteni, ami az összes sarjat megszüntetni örökre. (Én már több alkalommal csináltam ilyet, és működik a dolog. Tavaszra még a 6-8 m-re lévő sarjak is kiszáradtak.)

aug. 24. 06:40
 4/4 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a #3 hozzászólást! Sajnos a súly fontos faktor holmi sérvek miatt...Éppen a nagyon időigényes metszőollózást akarom kiváltani egy, akár a földet is "megmunkáló" fémszerszámos kaszával. Amint írtam, évi max 5 vágás esélyes, többre nincs időm. Nem kertész vagyok, mégcsak nem is kertbarát, hanem időhiányos igen elfoglalt ember. Emiatt fontos a kasza gondozásigénytelensége és megbízhatósága a nagyobb teljesítmény - ami a földkaszáláshoz szükséges - miatt is. Tulajdonképpen egy nagyon erős vezetékes kasza lenne számomra az ideális, de szerintem ilyen nem létezik. Vezetékes az ágdarálóm és a magassági és kézifűrészem is, mi több, van egy harmatgyenge damilos szegélynyíróm is, ami a gyomokon elakad. A szintén vezetékes fűnyíró pedig várja, hogy fű legyen, ne gaz. Láttam működni egy Husqvarnát ami tökéletes lenne, de elfelejtettem megkérdezni a típusát, meg lehet, hogy nekem nehéz lenne.

A fák egy része ki lesz fűrészelve, de éppen azok nem képeznek sarjakat, a szilvafámat pedig nem vágom ki. Igazándiból időm nincs - ezt a bejegyzést hajnal négy előtt írom -, a kertész béréből akarok egy könnyű, de erős fűrészt venni. (Glifozát helyett gázolajam van.)

Annyit tudok eddig, hogy a 300ezres 3 lóerő és tíz kg feletti Husqvarna nekem sok a teljesítménye alapján is, az elvágja az 5cm-es fákat is.

Mégegyszer köszönöm az értékes hozzászólást.

aug. 25. 03:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!