Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért zöldülnek ki a vérszilva...

Miért zöldülnek ki a vérszilva levelei?

Figyelt kérdés
Sajnos 3 hetet kórházban voltam, addig a szomszédom 2-3x átlocsolt hozzám a fákra. De arra jöttem haza, h a fáim levelei elkezdtek kizöldülni és a lombkorona fele lehullott. Szimplán vízhiány miatt törtènhetett, v más oka is elképzelhető?

aug. 15. 21:06
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk vérmogyorónk volt sok éven át, annál teljesen természetes volt, hogy nyár végén mindig elkezdett bezöldülni. Az utcánkban van egy sor vérszilva, annál viszont ezt nem tapasztaltam.

Valamit régen tanultunk róla a suliban, most próbáltam utána olvasni de nem igazán találtam sokat. A vörös levelű növényekben is általában a klorofill ami a fotoszintézist végzi, de mellette vannak másféle anyagok is a levélben amik a színét adhatják. A vörös levélben ezek a színanyagok elnyomják a zöldet, majd idővel csökken a mennyiségük.

Ezt írta az egyik oldal:

"A bordó színt érdemes még kiemelni (pl. vérszilva), itt ugyanis jelen vannak a zöld színanyagok, ami a táplálkozásához kell a növénynek, csak az antociános bordó elszíneződés ezt elnyomja látványban. "

Volt ahol azt írták a vérmogyorónál, hogy a fényhiány - kevesebb fény - okozza a bezöldülést, de a mi vérmogyorónk pont soha nem volt árnyékban.

Gyanús, hogy ha levélhullás is volt akkor annak nem a fény az oka hanem vagy a vízhiány vagy valamiféle betegség. A vérszilvákat az utcánkban senki nem locsolja, de nem hullatták le a leveleiket ebben a melegben sem.

Meg kellene nézni milyenek a lehullott levelek, ha likacsos akkor az valami gombásodást jelenthet, ha esetleg valami állatka van rajtuk akkor az okozza a gondot - ezeket olvastam most róla.

aug. 16. 00:43
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszi
aug. 17. 11:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!