Kezdőoldal » Otthon » Kert » Felétek, hogy áll a kút víz...

Felétek, hogy áll a kút víz mennyisége, vízszzint? Tehát ebben a nagy szárazságban kevesebb, vagy annyira nem észrevehető, nics hatással?

Figyelt kérdés

#víz #kert #kút #Csapadék?
aug. 13. 07:51
 1/7 anonim ***** válasza:
Nyilván lentebb van egy ásott kút szintje mert sokat számít a talajvíz.
aug. 13. 08:14
 2/7 anonim ***** válasza:
Nem néztem mostanában. Gárdonyi kutunk az utóbbi 10-15 évben fokozatosan elapadt, az alján csillog valami, de az kevés, úgyhogy pár éve már nem is próbálkozom onnan vizet nyerni.
aug. 13. 08:17
 3/7 anonim ***** válasza:

Valami furt kutunk van. Kb 30 eves. Egy fem cso ment keresztbe egy aknaba egy konyomkel tehat azt se latom milyen mely vagy hogy van megcsinalva.

Lehet csak valami vert kut, nem tudom.

Kb 7 eve elek itt, soha nem volt gond a vizmennyiseggel. Van felteve labszelep is, igy azonnal indul a viz mindig.

aug. 13. 08:29
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem tudom, mert 15-17 m-es fúrt kutunk van.
aug. 14. 08:34
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálam ősrégi ásott kút van, 17méter mély, altalában konstans 15méteren áll a vízszintje, most 2hete töltöttem meg belőle a 10köbméteres medencét, direkt figyeltem közben a vízszintet, az folyamatosan változattlan volt.
aug. 18. 21:35
 6/7 anonim ***** válasza:
Egyik nap pont mértem, 1,80m-en áll, tavaly nem ment 1méter alá. De errefelé amúgy is magas a talajvizszint.
aug. 18. 22:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Fúrt kutam van, én magam fúrtam 20-25 éve, és ha jól emlékszem, 9 méter mély, talajvizet szed ki. Még van benne víz, de a szivattyú már lüktetve nyomja, ami azt jelenti, hogy pár másodpercenként egy kis levegőt is szív. Ha kézzel húzom, akkor nagyon erősen bele kell kapaszkodni, és még úgy is alig jön. Érezni, hogy nagyon mélyről kell felhúzni. Normál esetben, pl. tavasszal két ujjal húzva is bőségesen dől belőle a víz. De olyankor előfordul, hogy fél méteren van a talajvíz. A kert mélyebb részein ha leszúrok egy ásót, a kifordított föld helye teleszalad vízzel.
aug. 19. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!