Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mennyire lehet baja a régi...

Mennyire lehet baja a régi Oleo Mac Bc240-es 1.2 lóerős és 22 köbcentis gépemnek, ha ilyen damilfejet rendeltem hozzá, amiben 3 mm damil van és ajánlottan 30-55 köbcentis motor viszi?

Figyelt kérdés

[link]

Ez kellett volna, de nem ezt küldték: [link]

Írtam a boltnak, amikor már előreutaltam a 10 ezer ft-ot, hogy nekem elég a 2.4 mm-es ebből, de nem azt küldték. Felraktam rá, működik, de nem-e okoz benne kárt? 20x20 méteres a kiskert, szóval nem nagy és csak kéthetente vágom a 10 éves gépemmel.

aug. 2. 12:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Kevesebbet tekerj rá,ennyi.
aug. 2. 13:20
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Baja nem lehet, csak 3 mm-essel esetleg nem fog annyira haladni. 3 mm a maximum, amit fel lehet rá rakni. De nem megy rád a TEK, ha vékonyabbat teszel rá...

Ami rajta van, azt használd el, utána meg mehet a vékonyabbal, és kész.

A 3-as csak annyival másabb, hogy lassabban tudod lengetni a gépet, mivel az ilyen kis szegélynyírók motorja nem tudja kellően forgatni a nagyobb ellenállás miatt. De ha lassabban haladsz, akkor fordulatonként kevesebb ellenállással találkozik, és a motorra ugyanakkora terhelés jut, mint vékonyabb damil esetén. Meglátod, mennyire bírja, és ehhez igazítod a haladási sebességet.

aug. 2. 13:29
 3/12 anonim ***** válasza:

Bár szerintem jobban jártál volna, ha a piacon veszel egy ilyet:

[link]

Fém a koppintója, nem fog elkopni, mint a műanyag. (Én már legalább 100 órát használtam, sok beton közepette.) A damiltartó szem patkó alakú, ezért sokkal egyszerűbb befűzni. (Szétszedve szoktam befűzni, mivel szétszedés nélkül feltekerni egy kínszenvedés, de hát szétszedni is csak fél perc.)

aug. 2. 13:37
 4/12 A kérdező kommentje:
Utolsó: Nekem sajnos a műanyag koppintós 1 szezon után (pedig csak kéthetente használom a gépet áprilistól elejétől október elejéig) mindig elkopik, széttörik a feje és belemegy a föld. Igaz eddig ilyen 4-5 ezres fejeket vettem, ettől 2 évet remélek. De igen egy fém koppintós jobb lett volna, csak az 12 plusz ezer oleo macban. Többieknek: Köszi.
aug. 2. 14:52
 5/12 A kérdező kommentje:
Igen, van itthon nekem 2.4-es damil is, mert mindig azzal használtam, az a kevés, amit meg adtak szerintem 2-3 nyírás alatt elfogy és megy rá a véknyabb.
aug. 2. 14:54
 6/12 anonim ***** válasza:

4

Hát pont ezért írtam, hogy jobban jártál volna a fém koppintóssal. Ugyanaz a felfogatás, 10x1,25, nyugodtan megveheted a piacon, nem rosszabb egy szemmel se, mint az a szintén kínai Oleo-Mac, amit rendeltél háromszoros áron. Csak sokkal tovább tart.

aug. 2. 16:16
 7/12 anonim ***** válasza:
A gyári biztos nem hamisitvány .
aug. 2. 18:46
 8/12 anonim ***** válasza:

A gyári az nem hamisítvány, hanem eredeti kínai gyári.

Az Oleo-Mac nem sok dolgot gyárt már Olaszországban. Sőt, már oda jutott, hogy a legtöbb termék esetében csak le van szerződve egy kínai gyártóval, hogy az eredeti kínai terméket narancssárga színben és Oleo-Mac matricával gyártsa. Pl. a rotációs kapái is egy az egyben megegyeznek más kínai gépekkel, amiket a gyártó saját címkével árul.

aug. 3. 05:11
 9/12 A kérdező kommentje:
Minden kínai már sajnos. Annyi, hogy ezek a gépek még szerencsére képviselik az erős középmezőny szintet egy Honda, Stihl, Husqvarna mögött. Régen egy Makitám volt, Dolmár, de nagyon nehezen indult, ez az oleo még 10 év után is 4 szeri rántásra beindul.
aug. 3. 09:17
 10/12 anonim ***** válasza:

10 éve még talán voltak valahol. Még az is lehet, hogy a te géped még olasz gyártmány. De mostanra lesüllyedtek a közepes kínai gyártmányok közé. Ez az árakból is látszódik, vannak aránylag jó és drágább gépek azonos kategóriában, amik bevallottan kínaiak.

Ennyi használatnál azért nem jelent sokat, hogy 10 év után is beindul egy gép. Nekem a 13 éves Fuxtec gépem is jól indul meg dolgozik, pedig én azért lényegesen többet használtam.

aug. 4. 06:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!