Ficus Microcarpa Ginseng levele mitől hervad/konyul le?
Nem találtam sehol semmi infót ezzel kapcsolatban. Egyik napról a másikra egyszerűen lekonyultak a kisebb ágak tetejei és a levelek is mintha elfonnyadtak volna. Kezd hasonlítani egy szomorú fűzre :/
Nem mozgattam, vize is rendben, földje is, eddig nagyon jól elvolt, meg is nőttek a levelei és tegnapra, mára egyszűen hervad az egész :/
Találkozott már valaki ilyesmivel?
Mit jelent, hogy rendben van a vize?
Azt, hogy nem száraz, és nem is öntözted túl? Jó lenne egy fotó arról, hogy mekkora növény mekkora edényben van, és ezt milyen gyakran öntözöd.
Nitrogénhiány? Mint a hirtelen fonnyadás oka?? Még esetleg a túltápozás nitrogénnel, az csinál ilyet.
Nem, ez gyökérpusztulás jó eséllyel. Ennek egy jellemző oka szokott lenni a túlöntözés. Vagy ha szabadban van, akkor néha hangyák költöznek a cserépbe, és kiszedik a földet a gyökerek mellől.
Még a szár (törzs) szállítónyalábjainak pusztulása lehet, valami betegség miatt (mint pl. sárgabaracknál a gutaütés), de az azért elég ritka ennél.
Nitrogénhiányt találtam talán itt a gyakorin még egy régebbi kérdésnél, de gondoltam valaki azóta okosabb lett és tudna segíteni...
Nem, nem tápoldatoztam túl. Mint mondtam, 15 éve velem van, sosem volt baja, vigyáztam rá, kis hálás. Nem kertben van, cserépben kísért végig. Nincs hangya, nincs kártevő, nincs túlöntözés, főleg nem túltápoldatozás. Igen, a cserepe is elég nagy.
Azért megköszönöm, ha valakinek eszébe jut még valami :/
Úgy értettem, hogy cserépben lévő növény alól szokták kihordani a hangyák a talajt. Néha még beltérben is.
Fotó azért jó lenne, nekem még mindig gyanús a túlöntözés. Olyan sok ok nincs, ami gyökérpusztuláshoz vezetne. Ha bent van, akkor még betegséget se nagyon tud honnan elkapni.
És tényleg gyökérrothadás! Ma vettem észre a földjénél a gyökerét, hogy ázik.... És nem változott semmi a locsolást illetően, 15 éve így van :O Nem is értem... Tavaly egy gyönyörű vadkakóval jártam ugyanígy :(
Köszönöm a segítséget!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!