Kezdőoldal » Otthon » Kert » Júliusban, augusztusban lehet...

Júliusban, augusztusban lehet krumplit ültetni?

Figyelt kérdés
Láttam valahol leírva, hogy a késői fajták gondmentesen beérnek őszre, fontos azonban, hogy 3-4 hónapig ne legyen nagyobb fagy. Mondjuk mi mindig tavasszal szoktuk, de kellő locsolás mellett akár találok benne értelmet, hogy lehet jól is elsülhet a dolog.
2024. júl. 14. 12:18
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, lehet. Mostanában enyhe az ősz, simán beérik.
2024. júl. 14. 12:56
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Igen! Tarló krumplinak hívják, régen gyakran ültettek még a búza betakarítása után, a búza helyére másodvetésként.
2024. júl. 14. 13:08
 3/5 anonim ***** válasza:

Ti próbáltátok már, amit írtatok?

Nekem 4 évből 1x lett egy gyenge termésem, a többi évben még annyi se. 3 évben ki se keltek, csak ősszel, aztán mivel nem szedtem ki a körömnyi krumplikat, a következő évben gyomosítottak, csak a bosszúság lett belőle.

2024. júl. 15. 13:43
 4/5 anonim ***** válasza:
47%

"Ti próbáltátok már, amit írtatok?"

Dehogy. Szerintem interneten rákerestek, és az alapján osztják az észt. Nem divat manapság már tapasztalat alapján kertészkedni, mert azt nem lehet a fotelből csinálni...

Elnézést az OFF-ért, és tarlókrumplit még én sem termesztettem, csak tarlórépát...

2024. júl. 15. 13:53
 5/5 anonim ***** válasza:
#3 Én próbáltam! Bakhátba kell ültetni és a sorközöket fel kell tölteni szalmával. Majd bőségesen kell öntözni. Az a legjobb ha a sor közti szalmával takart árkokat töltitek meg vízzel. Miután a talaj beitta a vizet, a szalma nem engedi hogy kiszáradjon!
2024. júl. 15. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!