Kezdőoldal » Otthon » Kert » Egy diófát hogyan lehet úgy...

Egy diófát hogyan lehet úgy kimérgezi, hogy ne lehessen megmondani, hogy a fa mesterségesen halt meg?

Figyelt kérdés
Az udvarunkon van ez a fa és folyamatosan veri a házat. Amikor ki akarom vágni, akkor a család többi tagja ellenkezik.
2024. júl. 8. 10:36
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
91%

8, 10: a kérdés nem az volt, hogy hogyan kell egy nagyra nőtt diófát szakszerűen kivágatni. Senki nem állítja, hogy ha egy fa elfoglalja a fél kertet vagy gondot okoz, akkor nem kell vele semmit csinálni.

Azt kérdezte, hogy "hogyan lehet lehet úgy kimérgezi, hogy ne lehessen megmondani, hogy a fa mesterségesen halt meg".

2024. júl. 8. 13:20
 12/23 anonim ***** válasza:
77%
A megfelelő időben kezelni a bajt a problémás ágak lemetszésével, de nem a fa kiírtásával! Egy jól megnőtt, dús lombú, nagy árnyékot adó diófa hatalmas kincs.
2024. júl. 10. 03:42
 13/23 anonim ***** válasza:
0%
tegnapelőtt 13:20 Bugyuta emberkéje a világnak! "Azt kérdezte, hogy "hogyan lehet lehet úgy kimérgezi, hogy ne lehessen megmondani, hogy a fa mesterségesen halt meg". De nem emberölésről vagy állatgyilkolásról volt szó!
2024. júl. 10. 07:59
 14/23 anonim ***** válasza:
ma 03:42: Leírtam: Aki nem látott még fát csak pázsitot annak felesleges bármit mondani, de ha valamiről nincs fogalma talán tartsa magába.
2024. júl. 10. 08:02
 15/23 anonim ***** válasza:
13. értem, hogy bugyuta vagy, hiszen senki sem állította, hogy emberölésről vagy állatgyilkolásról van szó, ilyet csak egy bugyuta olvasott.
2024. júl. 10. 09:42
 16/23 anonim ***** válasza:

#14 Képzeld láttam diófát. Nem is csak diófát, komplett beépített telket nagyra nőtt fákkal. Nagyszüleim telkén kettő hatalmas cseresznyefa és diófa adja az árnyékot az udvar végében. Mindkettőt a dédszüleimmel közösen ültették el a nagyszüleim és képzeld, még az én unokáimat is kiszolgálják ezek a fák. A környék élővilágáról nem is beszélve. Amikor megyünk oda, akkor számunkra ezek a fák a gyermekkori emlékeket hozzák vissza és olyan kellemes árnyékot adnak, hogy öröm alattuk tevékenykedni. Sajnos pár éve már nem élnek a nagyszüleim, így az ő emlékeiket is őrzik ezek a fák. Amikor még éltek, akkor pedig a dédszülőket jutatták mindig eszünkbe, amikor közösen ültettük el a fákat, hogy majd az unokáknak megnő. És megnőtt.

Te és a nyikhaj barátod (igen, a kérdezőre gondolok) meg lemérgeznétek egy nyamvadt fát, csakmert nagyra nőtt és az ágai rálógnak a tetőre. Megbocsáss, de nem egyszerűbb levágni azokat az ágakat, hogy ne okozzon bajt? Persze szakemberrel, mert a helytelenül levágott és kezelt ágak is tönkretehetik a fát.

De tudom, nektek a betondzsungelben jobb élni, amikor árnyék híján 50 fokos hőséggel perzseli a Nap a házat és élővilág sincsen a környéken, mert egy pusztulat alföldet teremtetettek magatok köré, ahol még az ember is csak klímával tud megélni a nyári hőségben.

Csak egy példa: Az utcánk 20 évvel ezelőtt tele volt ültetve gönyörű zöldellő fákkal, amiket azért kivágtak, mert a drága önkormányzat megunta, hogy évente egyszer metszeni kellett az ágaikat, hogy ne érjenek bele a vezetékbe. Azóta parkolni nem lehet, mert leállsz és 60 fokos hőség fogad a kocsiban a következő elinduláskor. Árnyék nincsen, fel is perzseli a házakat utcafrontról a sugárzó hő. Az ember kimegy a teraszra és a szép zöld lombok helyett egy olyan utcakép fogadja, mint egy aszfaltozott putritelep. Azelőtt sokan szerettek kimenni a teraszra relaxálni, most már gyakorlatilag senki ki sem teszi a lábát oda. A madarak is mind eltűntek az utcafrontról, nem csicsereg már semmi. De legalább nem kell a fákkal foglalkozni évente egyszer. Hú de nagyon jó, hú de nagyon örül neki mindenki.

Szégyelljétek magatokat!

2024. júl. 10. 16:28
 17/23 anonim ***** válasza:
Mellesleg arról nem a fa tehet, hogy b.tak vele foglalkozni. Még ha rossz helyre is lett ültetve, akkor is kordában lehetett volna tartani, hogy ne nőjön drasztikusan a háztető fölé. A másik véglet meg az, amikor a köztudottan nagyra növő fa mellé építenek épületet, aztán huszonév után csodálkoznak, hogy hát az hogyan került oda. Arról sem a fa tehet, az emberi hülyeség. Tessék alkalmazkodni a környezethez.
2024. júl. 10. 16:34
 18/23 anonim ***** válasza:

ma 16:28 És fogadnál velem hogy melyikünk kertje hogyan néz ki például ebben a pillanatban??? De benne vagyok ezelőtt 1 évvel és ezután egy évvel is.Meglépődnél.És ezt nem a dédszüleim és nem a nagyszüleim, sőt! nem a szüleim csinálták! A feleségem és én. Jó, mindössze 1200 négyzetméter, 1/3 virágoskert, pázsit, 1/3 gyümölcsös, alatta pázsit, 1/3 zöldségeskert.

Egyébként tudom: beagyaltál egy fa kipusztítását gyilkosságnak innentől kezdve úgy is kötekedő maradsz.Tudod mit? Te hűsölj a dédi fái alatt amit gondolom havonta egyszer látsz, én maradok az én kertemnél.

2024. júl. 10. 21:45
 19/23 anonim ***** válasza:
56%
Kicsit sem érdekel milyen a kerted. Egy diófába emberöltőnyi munkát lehet beletenni és még akkor sem lesz "készen". Ez nagyon sok nagyra növő fára igaz. Nézz körül azokban az áruházi parkolókba, ahová fákat ültettek, mert ment a hőbörgés, hogy milyen dolog ez, hogy kivágják a szép nagy fákat, leaszfaltozzák, aztán nincs ott semmi szép. Na ja. Csak éppenséggel 10 év múlva fognak azok a fáj majd jó árnyékot. De inkább akkor sem, mert foglalkozás híján tönkremennek. Közben ha a parkoló tervezésekor nem vágták volna ki a már ott lévő fákat, hanem köré tervezték volna a parkolót, akkor mindenki boldogabb lehett volna. Ugyanez elmondható nagyjából az építkezések 90%-ról. B.ik az ember a környezetére, mert plusz meló alkalmazkodni hozzá. Inkább kivágja és utólag telepít fákat látszat jelleggel.
2024. júl. 10. 22:07
 20/23 anonim ***** válasza:
A sajátodról beszélj, mert a kérdező a sajátjáról kérdezett. Senkit nem érdekel, mit látsz vagy elképzelsz az áruházak parkolójában,közterületeken, építkezéseken, dédmamádnál. TE mit teszel az okoskodáson és a fa alatti hűsölésen kívül a növényzetért és a természetért? A veszélyes fákat pedig ki lehet, ki kell vágni.
2024. júl. 11. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!