Az normális, hogy a 4 ütemű fűnyíróból eltűnik a benzin 1 év állás után?
Félig volt benzinnel, amikor leraktam. Most csontszáraz.
Feltöltöttem új benzinnel. Pumpáltam sokat. Be is indult, de pár másodperc után leáll.
Az E5-ös benzin egy év alatt nem romlik meg, nem okoz problémát 30-40 évnél újabb motorban. (E10-es már kétesélyes, de az se feltétlenül biztos, hogy rossz.)
A fedél a tankra rá volt tekerve rendesen? Mert ha nem, akár ott is elpárologhatott egy év alatt.
Lehet tényleg valami lyuk is a rendszeren, ahol kiment a benzin, és most bejön helyette a levegő.
Vagy egy karburátortisztításra van szükség. Valami lerakódás elzárja a benzin útját.
Vagy még száz egyéb ok lehet. De előbb próbálkozni kellene még, mert sok olyan hiba lehet, ami megszűnik egy kis használattól, ha egyáltalán sikerül beindítani. Benzin pl. van a gyertyán, ha húzgálás után kitekered?
Nem. Elszivárgott valahol.
Vagy az van hogy azért nem indul/nem megy amiért elfolyt a benzin. Vagyis valahol tömörtelenség van és nem oda megy a benzin ahova kellene.
Vagy pedig az elfolyt benzin miatt kiszáradtak a tömítések, membrán, repedtek, szakadtak és most ezért nem jut az anyag oda ahova kéne (az égéstérbe).
Télen is elő kell venni a gépet havonta és megjáratni és akkor nincs ilyen probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!