Kezdőoldal » Otthon » Kert » Ha egy nyitott csomag virágföl...

Ha egy nyitott csomag virágföld kintmaradt egyész télen, azt még lehet használni?

Figyelt kérdés
Teraszos lakás, kint van egy polc, ott tároltam. Alig használt általános virágföld maradt kint egész télen, most láttam meg. Használható még, vagy okozhatott neki kárt a kinthagyása? Kicsit nyitva volt a szája, de víz nem érte, most is esett a héten és nem ment bele egy csepp víz se.
máj. 26. 11:51
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De ez zacskóban van, nem kint a szabadban. Belemegy a víz benne áll, bepenészesedik ilyenekre gondoltam. De nem láttam benne penészt.
máj. 27. 13:39
 12/13 anonim ***** válasza:

Hát ebben az esetben előfordulhat minőségromlás. Mivel a virágföldek csak részben tartalmaznak földet, a jelentős részük szerves anyag, ami képes penészedni, és a növények számára kellemetlen melléktermékeket előállítani.

De hogy a konkrét esetben volt-e ilyen, azt nem tudhatjuk. Bár tippem szerint nem esett bele veszélyesen sok víz.

Ha se szemileg, se orral nem tudsz semmi rendellenességet felfedezni, akkor valószínűleg használható. (A rothadásnak kellemetlen szaga van, az egészséges virágföld meg esetleg gombaillatú.)

máj. 27. 14:15
 13/13 A kérdező kommentje:

Köszi a részletes választ!

Megpróbálom akkor az érzékeimmel megnézni, hogy használható-e.

máj. 27. 14:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!