Egy Mini Vénusz légycsapóm van minden héten 2-szer öntözöm és havonta etetem.Mivel panelba élek nincs lehetősége magától ételt szereznie így én etetem. Az utóbbi időben viszont amikor be rakom az ételt neki, rendesen becsukja a száját” de a Bogár ott marad. Mitől lehet ez?
Csak a nedvességet szívja ki,a váz ott marad majd elporlik.
2024. máj. 23. 08:45
2/9 anonim válasza:
Vegetáriánus lett
2024. máj. 23. 09:10
3/9 anonim válasza:
Igen, ahogy az 1. válaszoló írja. (Esetleg, ahogy a 2. :)
De ezt a növényt nem kell etetni.
Az eredeti élőhelyén nem tud máshogy nitrogénhez és más tápanyaghoz jutni, azért fog rovart. Te viszont tudod tápoldatozni.
Ha eteted, akkor néhány (akár 2-3) etetés után leszárad az adott levél, amibe rovart tettél. Ha nem eteted, akkor sokkal tovább élnek a levelek, és a jobb fotoszintetizálás miatt szebben fejlődnek, több és nagyobb levelet hoznak.
2024. máj. 23. 19:07
4/9 anonim válasza:
"Te viszont tudod tápoldatozni"
Ez nem tul jo otlet.
"panelba élek"
A kerdesben a valasz.... Vagyis nem tudtad normalisan teleltetni, ugye? :)
39F incel
2024. máj. 24. 18:23
5/9 anonim válasza:
A vénusz légycsapója, mint több másik rovaremésztő növény is, tápanyagban szegény, mocsaras területen él. Ezeknél a növényeknél nagyon fontos, hogy nem kell etetni, tápoldatozni meg egyenesen tilos. Viszont mivel mocsári növényről van szó, két feltétel elengedhetetlen. Az egyik, hogy tápanyagban szegény TŐZEG-ben kell lennie, a másik pedig, hogy nem hetente 2-szer kell öntözni, hanem folyamatosan nedves tőzegben kell állnia. És a víz kizárólag DESZTILÁLT, vagy desztilált minőségű víz lehet. A csapvíz megöli, csakúgy, mint a felforralt és lehütött víz is!!! Nagyon rövid idő alatt meg lehet ölni ezeket a növényeket, ha ezeket a szabályokat nem tartod be. A levelei pedig 2-3 becsukódás-kinyílás után elhalnak.
2024. júl. 22. 11:19
6/9 anonim válasza:
5
"nem kell etetni, tápoldatozni meg egyenesen tilos"
Tápanyag nélkül nem él meg semmi. Se állat, se növény, se egyéb. Ha régebb óta van ugyanabban a talajban, akkor valami pótlásra bizony szüksége van. A rovarokkal etetés a levelek leszáradása miatt nem jó ötlet, ehelyett lehet tápoldatozni. Túltápozni persze nem szabad.
2024. júl. 22. 16:46
7/9 anonim válasza:
A tozegben levo minimalis tapso eleg neki. Annal tobb csak art.
40F incel
2024. júl. 23. 00:05
8/9 anonim válasza:
7
Egy darabig, igen. De az elég gyorsan elfogy.
A természetben az idők folyamán akár fél köbméter földet is be tud hálózni a gyökerével, tehát tud honnan tápanyagot felvenni. De még ez se elég, ezért kell a rovarfogáshoz folyamodnia.
Ha se rovarhoz nem jut, se a gyökerével nem tud tápanyagot felvenni, akkor kampec.
2024. júl. 23. 17:25
9/9 anonim válasza:
A tápoldattól elpusztul! Ezt felesleges ragozni. A természetes élőhelyén (mocsaras területek) a tőzegmoha, amiben él tápanyagban szegény, szóval ez a növény a gyökerén keresztül nem táplálkozik, ezért alakította ki a rovaremésztés "képességét". Viszont nincs akkora igénye a táplálásra, hogy ne lenne neki elég az, amit magától meg tud fogni, ezért nem kell etetni, a tápoldat pedig meg fogja ölni. Tapasztalatból írom, de mind1. Ki-ki döntse el kinek és/vagy miben hisz. Ha valaki esetleg csapvízzel (vagy forralt/lehűtött vízzel) szeretné öntözni, tegye. Ha tápoldatozni szeretné, tegye. Ha etetni szeretné, tegye. Attól én nem leszek se több, se kevesebb, hogy valaki hosz nekem vagy sem.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!