Kompresszoros kút tisztítás menete mi lenne ?
Szeretnék otthon egy 35m 160-as kutat magam kompreszorral tisztítani. Videókban nem.jön át annyira a fopyamat. Kaptam infot hogy 2 csövet kell a kútba leengedni, az alján "párosítani" őket (úgy hogy a nem kompresszor cső vége még lejebb legyen), az egyik csövön a kompresszorból menne a levegő, a másikon pedig az így kitolt víz jönne a felszínre. A logikát értem, azt nem értem hogy ez mitől.másabb mintha a szivattyúval szívnám ki a vizet? Higy tisztítja ez a szűrőket?
Videókban láttam olyat hogy csak 1 cső megy le a kútba, talán ezen megy le a levegő, és magán a kut "csövén" (tehát magán a kúton) lövell ki a víz, ez a módszer valahogy logikusabb nekem, hogy tisztítja a szűrőket, mert a kijövő víz mozgatja a kútban levő vizet (ha tényleg így működik), viszont itt meg azt nem értem, hogy hogy jön ki a víz, hogy hogy nem a szűrőkön nyomja vissza a vizet a nyomás ?
Továbbá hány báron kell lenyomni a levegőt h nehogy probléma legyen ? Mennyi ideig kell csinálni ?
Valamint mikor fúrták a kutat kicsi voltam, de emlékszem rá hogy 2 napig csinálták, és elkezdett beomlani a kút, és lapátolták vissza a földet a kút cső mellé talán ... ez mitől lehetett? Ettöl nem kell aggódni? Mi az ha beszakad a kút?
Köszi a válaszokat :)
Ezt a műveletet felejtsed el.Kút fúrók sem alkalmazzák.
A kifúrt lyukba beömlik a főld .
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!