Kezdőoldal » Otthon » Kert » Csípős paprika csírázóképesség...

Csípős paprika csírázóképessége...?

Figyelt kérdés

Felmerült bennem, hogy a következő termék képes-e csírázásra? [link]

A leírás alapján nyers, tehát hőkezelésen nem esett át, ellenben mesterséges adalékokat tartalmaz. Ezek hogyan vannak hatással a csírázóképességére?


Elsődlegesen olyanok válaszát várom, akiknek Tapasztalatuk Van valami hasonló, nem szokványos dologban és az alapján tudja / relevánsan tud logikai alapon következtetni.

Köszönöm!



máj. 16. 14:21
 1/5 anonim ***** válasza:

Nem gondolod, hogy ha képes lenne a benne levő mag a csírázásra akkor ez megtörténne vele az üvegben is felbontás után?

Vegyél rendes magot, a csípős paprika könnyen ültethető, de egyszerűbb ha veszel egy palántát, most mindenfelé árusítják.

Tartósítószer és só van a termékben az gátolja a csírázását ha nem darálta össze a gép amiben csinálták.

De próbáld ki az a tuti! Nedves papírtörlőre tegyél ki pár magot és tartsd nedvesen - ne álljon a vízben! Pár nap alatt meglátod, hogy csírázik-e vagy sem.

máj. 16. 14:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:

Nem gondoltam erre, mert önmagában az, hogy "darált", még nem jelenti azt, hogy ne melegen / forrón tették volna el. Vákuumban pedig máshogy működnek a dolgok.

Továbbá az, hogy só és mesterséges szerek érik, még nem jelenti önmagában azt, hogy a csírazokepessége véglegesen megszűnt.


Sok egész magot látok benne.


Köszönöm a gondolatot, megpróbálom.

máj. 16. 15:33
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem felbontás után, hanem már az üvegben kicsírázna, ha erre alkalmas lenne.

De most is 60 Ft körül lehet venni ilyen palántát.

Vagy magot is elég olcsón adnak, de arról már erre az évre lekéstél.

máj. 16. 16:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
A gyümölcsök húsában tudom hogy van valamilyen hormon ami megakadályozza hogy magából a gyümölcsből kikeljen a mag, hiszen megvan a nedvesség és a megfelelő hőmérséklet is. Úgy gondolom, ugyanez van a paprikával, paradicsommal is. Szerintem ha nem hőkezeléssel csak sózással van tartósítva, a csípős paprika mag egy része ki fog csírázni alapos mosás és szárítás után.
jún. 1. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
A só nagy koncentrációban egy durva sejtméreg, nedves környezetben beszivárog a magba, és elöli.
jún. 1. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!