Csípős paprika csírázóképessége...?
Felmerült bennem, hogy a következő termék képes-e csírázásra? [link]
A leírás alapján nyers, tehát hőkezelésen nem esett át, ellenben mesterséges adalékokat tartalmaz. Ezek hogyan vannak hatással a csírázóképességére?
Elsődlegesen olyanok válaszát várom, akiknek Tapasztalatuk Van valami hasonló, nem szokványos dologban és az alapján tudja / relevánsan tud logikai alapon következtetni.
Köszönöm!
Nem gondolod, hogy ha képes lenne a benne levő mag a csírázásra akkor ez megtörténne vele az üvegben is felbontás után?
Vegyél rendes magot, a csípős paprika könnyen ültethető, de egyszerűbb ha veszel egy palántát, most mindenfelé árusítják.
Tartósítószer és só van a termékben az gátolja a csírázását ha nem darálta össze a gép amiben csinálták.
De próbáld ki az a tuti! Nedves papírtörlőre tegyél ki pár magot és tartsd nedvesen - ne álljon a vízben! Pár nap alatt meglátod, hogy csírázik-e vagy sem.
Nem gondoltam erre, mert önmagában az, hogy "darált", még nem jelenti azt, hogy ne melegen / forrón tették volna el. Vákuumban pedig máshogy működnek a dolgok.
Továbbá az, hogy só és mesterséges szerek érik, még nem jelenti önmagában azt, hogy a csírazokepessége véglegesen megszűnt.
Sok egész magot látok benne.
Köszönöm a gondolatot, megpróbálom.
Nem felbontás után, hanem már az üvegben kicsírázna, ha erre alkalmas lenne.
De most is 60 Ft körül lehet venni ilyen palántát.
Vagy magot is elég olcsón adnak, de arról már erre az évre lekéstél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!