Trapézlemez kerítés?
Üdvözlök mindenkit!
Belátásgátló kerítésen gondolkozom.
Trapézlemez kerítés tűnik a leg időtállóbnak.
1.8-2m magas kerítést szertnék.
Azt szeretném megkérdezni, hogy alapot nem tudok neki rakni csak az oszlopokat tudom lebetonozni. Elég egy ilyen kerítésnek ha a függőleges oszlopok kb 1méter mélyen nagy betontuskóba vannak ágyazva? A szél nem tudja kidönteni?
Köszönöm
Az alap nem tartana amúgy sem, az oszlopok a lényegesek.
Ha teljesen nyílt a terület, akkor esetleg lehetnek olyan különösen nagy viharok, amik bajt tudnak csinálni. Főleg az uralkodó szélirányra merőlegesen veszélyes. Szőlősorokat is láttam én már kidőlve, pedig a szőlő lombján azért átfúj a szél.
De ha aránylag zárt, beépített a vidék, akkor 1 méternek már elégnek kell lenni.
Ha 1m mélyen lebetonozod az oszlopokat, az tökéletes! Mivel fagyhatár alatt van, örök életű lesz. Az oszlopok közé vizszintesen merevítéseket kell berakni kb. 50-60cm-ként,mert a trapézlemeznek önmagában nincs tartása.
Hogy maga a lemez mennyire lesz időtálló, arra nincs tapasztalat. Sajnos egyre vékonyabbakat gyártanak, már 0,2mm vastagságű is létezik, amely pusztán 2-3-szorosa egy sörösdoboz lemezvastagságának. A rozsdásodás ugye az örök ellenség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!