Picuri, fél katicányi meztelen csigák eszik a salátát, ruccolát és a retket. A retek levelét is, meg a földben lévő részt is. Mit lehet tenni?
Nem vonták ki a csigairtókat, hanem II. kategóriások lettek. Zöldkönyves ismerőst lehet megkérni, hogy vegyen több évre valót.
De az ilyen növények esetén csak megelőző csapásra jó, mivel a fogyasztható részekre kerülve mérgezést tud okozni. Ezért csak olyasmire használható, aminek a fogyasztásra szánt részével egy hónapig legalább nem érintkezik.
Én a tavaszi veteményezéskor szoktam szétszórni (kivéve a tavaszi termények körül), meg ősszel is, így eléggé alacsonyan tudom tartani a csigák számát.
A só nem jó, tönkreteszi a talajt.
De ha ledobsz este pár összegyűrt vizes rongyot a sorok mellé, reggelre lesz alattuk egy csomó csiga, ezeket aztán nappal kinyírod, a rongyot pedig újból bevizezed. Nem tökéletes módszer, de olcsó, és gyérítésre alkalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!