Kezdőoldal » Otthon » Kert » Topas 100-ec 2,5 ml. Őszibara...

Topas 100-ec 2,5 ml. Őszibarack Levèlfodrosodás ellen jó? Levèlfodrosodás ellen kértem őszibarackra és ezt kaptam rá. Moniliara jó azt tudom.

Figyelt kérdés
2024. ápr. 15. 18:05
 1/2 anonim ***** válasza:

Topast adtak?? Hát azt már II. kategóriába tették, zöldkönyves. Jó nagy barom az az eladó, hogy bevállal egy büntetést tök feleslegesen. Csak mert a Topas nem jó tafrina ellen. Elég lett volna elolvasni, mi van a csomagolásra írva. Viszont ott lett volna pl. a Score meg az Alfa Solo (ez a kettő ugyanaz), amik tafrina elleni szerek, és szabadforgalmúak. Vagy ha már II. kategóriás szereket is odaad az illető, akkor a Folicur, az a legjobb.

De most már sokat nem tudsz tenni. Ha már láthatóan betegek a levelek, azok már úgyis mind le fognak hullani. Csak a még egészséges leveleket tudod megóvni, ha sokat permetezed megfelelő szerrel, és ha szerencséd van. (De pont jön egy esős és hideg időszak, azaz a tafrina áll nyerésre, nem te. Neked a meleg és száraz idő kedvezne.)

Tafrina ellen már nyílás előtt el kell kezdeni a permetezést, és április végén pedig befejezni. A tafrinát leginkább csak megelőzni lehet, gyógyítani nem.

Most a kárt úgy tudod csökkenteni, hogy valamelyik fent említett felszívódó szerrel lenyomod a fádat, amint az idő engedi (talán holnap), aztán 4-5 nap múlva megismételed, aztán egy hét múlva még egyszer. Így esélyed lesz arra, hogy a még meglévő termések, meg a még egészséges levelek megmaradnak.

A Topast meg elrakod hűvös helyre, mert lisztharmatos növényekre nagyon jó, és nem biztos, hogy később is fogsz kapni zöldkönyv nélkül.

2024. ápr. 16. 06:42
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2024. ápr. 16. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!