Topas 100-ec 2,5 ml. Őszibarack Levèlfodrosodás ellen jó? Levèlfodrosodás ellen kértem őszibarackra és ezt kaptam rá. Moniliara jó azt tudom.
Topast adtak?? Hát azt már II. kategóriába tették, zöldkönyves. Jó nagy barom az az eladó, hogy bevállal egy büntetést tök feleslegesen. Csak mert a Topas nem jó tafrina ellen. Elég lett volna elolvasni, mi van a csomagolásra írva. Viszont ott lett volna pl. a Score meg az Alfa Solo (ez a kettő ugyanaz), amik tafrina elleni szerek, és szabadforgalmúak. Vagy ha már II. kategóriás szereket is odaad az illető, akkor a Folicur, az a legjobb.
De most már sokat nem tudsz tenni. Ha már láthatóan betegek a levelek, azok már úgyis mind le fognak hullani. Csak a még egészséges leveleket tudod megóvni, ha sokat permetezed megfelelő szerrel, és ha szerencséd van. (De pont jön egy esős és hideg időszak, azaz a tafrina áll nyerésre, nem te. Neked a meleg és száraz idő kedvezne.)
Tafrina ellen már nyílás előtt el kell kezdeni a permetezést, és április végén pedig befejezni. A tafrinát leginkább csak megelőzni lehet, gyógyítani nem.
Most a kárt úgy tudod csökkenteni, hogy valamelyik fent említett felszívódó szerrel lenyomod a fádat, amint az idő engedi (talán holnap), aztán 4-5 nap múlva megismételed, aztán egy hét múlva még egyszer. Így esélyed lesz arra, hogy a még meglévő termések, meg a még egészséges levelek megmaradnak.
A Topast meg elrakod hűvös helyre, mert lisztharmatos növényekre nagyon jó, és nem biztos, hogy később is fogsz kapni zöldkönyv nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!