Belátásgátlónak lonc vagy futórózsa?
Figyelt kérdés
A terasz végén eddig trombitafolyondár volt, de kiszedtük, mert nagyon sok rosszat olvastam róla, hogy nagyon agresszív. Loncra gondoltam, mert az örökzöld, de nem tudom, azzal nem lesz-e hasonló gond. Esetleg futórózsa takar úgy, mint a trombitafolyondár, vagy a loncz? Érdemes lenne inkább azt ültetnem? Melyik lenne jobb, miért azt ajánlod?ápr. 3. 23:08
2/8 A kérdező kommentje:
Szőlő nem jöhet szóba, egyrészt van egy nagy szőlőskertünk, másrészt ez itt pihenőkert, fű, örökzöldek, bokrok vannak. Mi pedig idősek vagyunk, ki tudja meddig tudnánk még művelni. Szóvl a kérdés még mindig az, lonc vagy futórózsa?
ápr. 4. 07:19
3/8 anonim válasza:
Nekem lonc van, azt is vágni kell, de nem tud eldurvulni úgy mint a trombitafolyondár. De ha nem vágod az sem baj, csak ronda lesz mert mindenfele elkezd nőni és egy drótkerítést ki tud dönteni.
5/8 A kérdező kommentje:
Ok, köszi. A loncot hogy vágjuk? Mint a sövényt? Nekünk kerítés mellett van lonc, az nagyon szép, ott nem szoktam vágni. Itt viszont a terasz végén lesz, felfuttatva, úgy, hogy a falat semmiképp ne érje. Arra a trombitafolyondárnál is vigyáztunk, de épp egy lépcső van ott a kertbe, és oda nagyon belógott a folyondár, hetente kellett vágnom.Szóval ezt úgy szeretném, hogy csak a "támfalig" fusson, illetve azon fusson fel, mint a kerítésre.
ápr. 4. 12:10
6/8 anonim válasza:
A lonc inkább rácsra, keritésre fut könnyen azt tudod, falra nem, ott kell neki kapaszkodó. Ha örökzöld kell, hogy mindig takarjon, akkor olyan fajta pl. a japán. Nekem foltos levelű van fémháló mellett, egész télen szabadon volt, pedig nálunk jócskán volt minusz és semmi baja.
7/8 anonim válasza:
Hetente nem kell vágni de ha jól érzi magát beindul, ha sövénynek akarod a japánt vagy mirtuszloncot, kordában kell tartani, dehát minden ilyet, hogy szép legyen.
8/8 A kérdező kommentje:
Nem falra lesz futtatva, a terasz végén lesz felfuttatva a vas tartórudak közötti huzalhálóra. Arra volt futtatva a trombitafolyondár is. A falra semmit nem futtatunk soha. Akkor úgy vágjam, mintha sövény lenne?
ápr. 5. 17:33
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!