Csillagfürt nevű virágot dugványozással hogyan tudnám szaporítani?
Azt olvastam, hogy magról is lehet szaporítani. Tavaly leszedtem néhány virágot, megszárítottam, de amikor leszedtem a szárról egy magot se találtam benne. A leírás alapján dugványozással is szaporítható és tavasszal kellene elültetni a magokat is, ezért nem szeretnék veszteni egy évet és megpróbálnám szaporítani dugványozásos módszerrel.
Egy tő ilyen virág van a kertben, szeretnék adni belőle édesanyámnak is és itthonra is szaporítani.
Dugványozással nem szaporítható. Vagy rosszul írták (rosszul fordították), vagy rosszul emlékszel.
Tőosztás van, vagy magvetés.
Ha veszel párszáz Ft-ért egy csomag magot, ami színkeverék, és elveted a kertbe, jövőre már lesz rajtuk virág.
Magot szedni egyébként nem a virág leszedésével kell, hanem megvárod, hogy megteremjen az a mag. Barackod se úgy lesz, hogy megeszed a barackvirágot, hanem ki kell várni, hogy beérjen.
Ezen az oldalon olvastam, hogy dugványozással is szaporítható a magvetés mellett.
Tőosztást hogy csináljam? Eddig csak varjúhájnál próbáltam a tőosztást, de az elég nagy méretű volt hozzá és viszonylag könnyen szét tudtam szedni.
Utánanéztem, és kiderült, hogy tévedtem. Tényleg lehet szaporítani dugványozással.
Még most, mielőtt nagyra nő, levágsz oldalhajtásokat a gyökérhez minél közelebb, és földbe dugva, szabadban próbálkozol vele. Ennél többet nem találtam. Az alsó leveleket leszedheted, ha sok levél van.
Mennyi idő után várható, hogy meggyökeresedik? Mikor lehet kiültetni?
Cserépben ültettem a levágott részeket. Anyukámnak is akarok majd adni belőle, ezért is cserépbe raktam. Még nincs kész a fix helye, új virágos részt szeretnék kialakítani.
Cserépben? De remélem, nem szobában? Csak szabadban van esélye. Legjobb félárnyékos helyen, ahol nem nagyon éri a szél se az első két hétben. És nem szabad agyonöntözni se.
Én még nem dugványoztam, de már ültettem be edénybe, és nagyon gyorsan gyökeresedett. Úgy gondolom, hogy 3-4 hét múlva már jól fog kinézni, ami életben marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!