Hogyan oldanátok meg SOS+legolcsóbban egy kb.40m2-es kocsibeálló burkolását?
Arról van konkrétan szó, hogy sos kellett megcsinálnunk a kocsibeállót, de nincs nagyon keret a normális burkolásra. Mivel viszont föld az alap, így ha esik a sárban lépkednénk és a kocsi is elakadhatna.
Mit csinálnátok? Ha olcsó, akkor ideiglenes megoldás is érdekelne, mert lehet, hogy később szépen le tudnánk kövezni.
Köszi előre is a segítséget!
kulé kavics is jó oda.
ha az osztályozóból veszed hihetetlenül alacsony árat fognak mondani...
Nem járnánk bele nagyon a kocsival a földbe ezeket a kavicsokat? Mennyivel számoljunk szerintetek? Kb. 10 cm elég vagy vastagabban legyen?
Én egyébként azt gondoltam, hogy ezek a kavicsos dolgok jóval drágábbak, de most már utánanézek, hogy mennyibe is kerülnek a környékünkön. Jó lenne, ha tényleg nem lenne drága, azért annyi különbség csak nem lehet közöttük.
Nagyon köszi az eddigi segítséget is!
üdv
belejárod, de ez ugye nem baj, mert ha később betonozni akarod csak stabilabb lesz tőle.
Ha térkövet szeretnél akkor az alá ugyanúgy kell.
Én úgy csináltam, hogy leraktuk a szegélykövet szintben ahogy a térkövet terveztük. A szinttől visszaszámoltuk a 8 cm térkő+homok vastagságot a maradék helyet meg beöntöttük A mészkő zuzalékkal. asszem 1 m3 volt valami 5000 ft szállítással.
"Nem járnánk bele nagyon a kocsival a földbe ezeket a kavicsokat?"
De igen, és ez nem jó. Attól is függ, hogy milyen a talaj. De minél vastagabban rakod, annál kevésbé járod bele a földbe, annál jobb. 10centi az kevesebb, mint a minimum. Számolj 20-szal inkább..
itt van a rétegrend:
én nem raktam csak olyan 10-15 cm sódert, nem süllyedt meg, pedig homokos talajra tettem. Arról meg nem is beszélve hogy a kerti szegélykő nincs 30cm széles:)
"pedig homokos talajra tettem. Arról meg nem is beszélve hogy a kerti szegélykő nincs 30cm széles:)"
Nem a homokos, az agyagos a bajos. A kerti szegélyt meg úgyis be kell betonozni, vagyis betonágyra rakod. A betonágy pedig olyan magas, amilyen csak kell... ;)
Nálunk a szegélykő helyett egy kis fal lesz körbe, mert lejt a telek és ki kell egyenlíteni vízszintesre az utcafronthoz képest, de a lényeg az ua, hogy fogja oldalt a földben is valami a kavicsot, sódert,... hogy ne mosódjon ki.
Jó a link, hasznos infók vannak benne.
Köszi szépen a segítségeket! Már csak akkor az idővel kell szerencsésnek lennünk hétvégén. :)
üdv
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!