Veteményeztetek már idén? (2024)
Nevelni szoktam. Kb. vasárnap fogok neki. (Nincs olyan helyem, ahol korábban is tudnám.) Már csak paradicsomot meg paprikát csinálok. Lakásban, meleg helyen napok alatt kikelnek, aztán mennek a hűvösebb helyre.
Régebben 400 körüli palántát neveltem, azért szoktam rá, hogy nem költök rá, még ha így pár héttel később is fognak teremni.
Persze. A hagymát, répát, spenótot, borsót mindig elvetem február végén, március elején, már ki is keltek. A madársaláta, jégsaláta, rukkola is. Földbe került nemrég a petrezselyem, kapor, gyöngyhagyma is. Jövöhéten megy a földbe a lilakáposzta.
Palántát már nem nevelek, próbáltam, de csak egy déli ablakpárkányom van, a többiben kevés a fény, megnyúlnak, így veszem a paprikát, paradicsomot, zellert. A tökféléket helyben vetem majd.
Csak édesburgonya palántát nevelek, mert az nem igényel annyi fényt.
Ja, most jut eszembe, pár krumplit elültettem már.
Palántákat nevelek, van sok napos helyem, meg lámpám is.
Sokféle paradicsom, paprika, dinnyék, saláták, karfiol, virágok. De mindent csak apránként, nem egyszerre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!