Kezdőoldal » Otthon » Kert » Szikkasztót nem lehet házilag...

Szikkasztót nem lehet házilag ásni?

Figyelt kérdés
Minden esőzés után bokáig áll a kertünkben a víz, és akarok egy szikkasztót. Elkezdtem utánanézni, de mindenhol csak profi szakemberek videóit találom, meg leírást, hogy így meg úgy kell csinálni, de egyedül semmiképp ne kezdjen bele az ember, mert munkagép kell hozzá, meg ezt nagyon szakszerűen kell telepíteni. Őszintén szólva nem tűnik olyan bonyolultnak, amit ne tudna két felnőtt ember pár nap alatt megcsinálni. Valaki csinált már ilyet házilag? Mit gondoltok?
2024. márc. 7. 08:33
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

A kert egy téglalap, a 4 oldalán a mi házunk előtti járda, a hátsó szomszéd kertje, az oldalsó szomszéd kertje, és az utca felőli oldal van, ahol a kocsibeálló is. Az egész kert és a ház között járda fut, ott nagyon látszik, ha nagy lejtést csinálunk. Vagy mekkora lejtés kéne? Ha 10 centinél több földet akarok tenni, akkor a járdaszint fölé kerül a föld.

Megnézem a kutat holnap. Kb 15 perc sétára van a Duna, úgyhogy biztos magas. A tetőről az eresz a kert melletti járdára folyik. Ha továbbvezetem az ereszt, akkor keresztül megy a járdán, ami nyilván nem működik, mert hasra esünk benne.

2024. márc. 7. 19:34
 12/13 anonim ***** válasza:

11. Tudom miről beszélsz, amikor megvettem a házamat, az utcai járda magasabban volt mint a terepszint a háznál. És az összes viz befolyt hozzám, az utcáról is, meg az ereszből is. Uszott az egész ház a vízben.

Emiatt én a házam körül megemeltem a terepszintet és a ház körül betonjárdát építettem méter szélességben, úgy hogy kifelé lejtsen (méterenként 1cm) és az utca felé is lejtsen, de semmiképp se befelé. Az ereszcsatorna csöveit is meghosszabbítottam, hogy semmikép ne jöjjön a ház köré vissza a víz. Azóta teljesen megváltozott a vizeloszlás, és megszünt a mocsár a ház körül, ami egy kiadósabb esőzés után rendszeres volt.

Neked is végig kell gondolnod, hogy milyen irányba, milyen csövekkel, pótárkokkal tudod kivezetni a fölös vizet.

Saroktelked van neked is biztos, ahogyan nekem... de látatlanban sajnos ennél többet nem tudok mondani, vázlatrajz meg fotók esetleg segíthetnének.

2024. márc. 7. 20:41
 13/13 A kérdező kommentje:
Nem sarokház, de holnap csinálok fotókat, nagyon szépen köszönöm, ha megnézed, és tudsz tippet adni. Tényleg nehéz szóban elmagyarázni.
2024. márc. 7. 21:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!