Kezdőoldal » Otthon » Kert » Jo otlet a Lidl-bol venni...

Jo otlet a Lidl-bol venni gyumolcsbokrokat?

Figyelt kérdés
Hétvégén elultethetném vagy még korai lenne? Mire figyeljek oda az ultetésnél?
febr. 29. 11:14
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Eszembe nem jutna. Menj inkább valami szakkereskedésbe (kertészet, csemetekert) ahol értenek is hozzá.
febr. 29. 12:31
 2/8 A kérdező kommentje:

Nekem se jutna eszembe, csak megláttam az újságban és nagyon jo árban van.

Valakinek van vele saját tapasztalata?

febr. 29. 12:36
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Biztos, hogy Lidl, és mostani? Végiglapoztam, de nem láttam.

Nekem kimondottan jó tapasztalataim vannak gyökércsomagolt fával és gyümölcsbokorral. (Szezon végén, olcsón vettem egy párszor.)

Arra figyelj, hogy ne egy kis egérlyukba gyűrd be a gyökereket, hanem áss rendes gödröt. Amibe felszínről vett földet tegyél (felső 10-15 cm-ről). A gyökereket úgy igazítsd, hogy szépen álljanak, ne kanyarodjanak vissza, és a törzstől nézve sehol ne menjenek felfelé.

Jól iszapold be, hogy odamosódjon a föld a gyökerekhez, és ennyi. 5-10 cm-rel mélyebben legyenek, mint ahogy eredetileg voltak. A gyökereket ne vágd vissza, de a föld feletti részeket igen.

Ha nem ragacsos a föld teteje, akkor már lehet ültetni. (Ha ragacsos, akkor nem megy be a gyökerek közé.)

febr. 29. 13:04
 4/8 A kérdező kommentje:
Koszi, Szlovákiában van.
febr. 29. 13:56
 5/8 A kérdező kommentje:
Végul nem vettem, de vettem helyette cserepes fonott fuzfát, csak azt nem tudom, hogy már kitehetem a teraszra vagy hagyjam a garázsban, valaki esetleg tudna segíteni?
márc. 1. 10:59
 6/8 anonim ***** válasza:
Az valami kinti növény? Mert akkor nem szabad fűtött helyen tartani, mivel kihajt. Aztán ha bent hagyod, azért nyiffan ki, ha meg kirakod, akkor azért.
márc. 1. 19:48
 7/8 A kérdező kommentje:
Kinti novény, kicsi fűzfa cserépben. Betettem a garázsba, gondoltam az uzletben is bent volt, de akkor inkább kirakom.
márc. 1. 20:27
 8/8 anonim ***** válasza:
Az üzletben csak azért volt bent, mert feltehetőleg nincs kültéri eladóhelyisége.
márc. 2. 06:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!