A sövényemet és a kerítêsemet újra és újra benövi a borostyán. Hogyan tudnék megszabadulni tőle örökre? Van valami vegyszer amit a levelekre kenve elpusztítaná?
Évente kétszer elvágod a gyökerét.
De miért zavar? Más összetenné a kezét, ha szépen felfutott borostyánja lenne.
Nem akarom, hogy a sövényre felfusson a borostyán. Megfojtja.
A gyökerét meg azért nem tudom kiásni, mert együtt van a sövényével.
A glialka (ha még lehet kapni) zöld felületen szívódik fel, azt megpróbálhatod ráecsetelni hígítatlanul. Vagy ha elvágsz egy vastagabb ágat, akkor a metszlapon.
De vigyázz, mást ne kenj össze vele!
A totális gyomirtót (glifozátot) levélen keresztül veszi fel.
Ami a sövényre van futva, azt bontsd le, és terítsd szét a földön. Amit nem egyszerű lebontani, azt vágd el.
Nejlonozd vagy kartonozd le a sövénynek azt az oldalát, amit érhet a permet. Keverj 5%-os levet, hozzá némi tapadásfokozó (egy kevés mosogatószer is jobb a semminél), és bőségesen szórd be a borostyánt. Ha tudod, akkor a levelek mindkét oldalát. Arra vigyázz, hogy a szél el tudja vinni a permetet. Szóval a sövény felől fújó enyhe szél az igazi. (Kivéve, ha így meg a gondozott gyepre viszi...)
Ha vannak vastag szárak, akkor azokba belefúrva, és tömény szerrel feltöltve is elpusztulnak a gyökerek. De akkor nem szabad leveles szárat hagyni.
Kenni is lehet, felesben hígított vagy akár tömény szerrel, ecsettel, egy deszkát tartva a levelek másik oldalára. Ebben az esetben a fröccsenő szerre kell vigyázni. A sövényen lévő borostyánt nem tudod úgy lekenni, hogy ne fröccsenjen a sövényre.
A legolcsóbb glifozátot kérd a boltban, mindegyik ugyanaz, csak más néven.
#5,#6
Köszönöm,
én is valami ilyesmire gondoltam. Segítettetek az együtt gondolkodásban
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!