Amikor magoncot oltotok, a gyökértől mérve hány cm-re ejtitek meg a vágást?
Figyelt kérdés
2024. febr. 9. 09:27
1/1 anonim válasza:
Magoncot általában szemezni szoktak, de a magasság az eredést nem befolyásolja, oltásnál és szemzésnél se.
Olyan magasan szoktam, ahol kellő vastagságú és minőségű (egyenes) az alany. 10-20 cm, vagy ahogy adja. Úgyis mélyebbre kerül ültetéskor, szóval nincs jelentősége. Még annak sincs, ha szabadon marad az oltás.
Ha túl alacsonyan van, akkor az eső ráverheti a sarat, jobban szeretem kicsit magasabbra.
Az eredés szempontjából mindegy. Sárgabarackot pl. koronaszint alatt szoktam, mert a mirabolán törzs egészségesebb. Almáim is vannak, amiket szintén magasan oltottam. (Ha több fa marad az oltás alatt, az abban eltárolt tápanyag gyorsítja a nemes növekedését.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!