Kezdőoldal » Otthon » Kert » Az avokádó mag mennyi idő...

Az avokádó mag mennyi idő alatt csírázik ki?

Figyelt kérdés

Mindig azt hiszem, hogy szeretem az avokádót, de amikor veszek, kiderül, hogy olyan nekem, mint az Ugg csizma, és igaziból arról van szó, hogy addig mutogatták, amíg meg nem szerettem.

Szóval elkezdem enni, nem tetszik, fura, de ahogy eszem megtetszik valahogy.

Viszont annyira jól néz ki a magja. Nem volt szívem kidobni. Hallottam, hogy szokás csíráztatni. Hát gondoltam, miért is ne. Mint növény jól néz ki. A gond, hogy nem vagyok egy türelmes ember. Szeretném tudni, mire számítsak. Kérdéseim: próbálta-e már valaki, sikerült-e, mennyi idő volt, mire el lehetett ültetni. És hogy van most a növény.

Tisztában vagyok vele, hogy nem lesz ebből guacamole, arra ott az Aldi. De tetszene egy növény, amit csíra kora óta én nevelek.

Ja, Ugg csizmám is lett végül. Pontosabban nem eredeti, csak az a design. Az lett a kedvencem. Barna, hátul masnik. Egy irha hatású mellénnyel és basic felsővel nagyon csinos. Plusz nagyon meleg, és nem ázik be, ajánlom.

jan. 21. 19:02
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

8 honap ázás után lett ilyen:

[link]

jan. 21. 22:45
 12/20 A kérdező kommentje:
11: komoly munka van benne! Ez már valami, így már volt értelme. Szerintem. Akkor még várhatok egy darabig, mert csak egy hete ázik kb. Naivan nézegettem már látom-e valami változást 😂 hát nem. Szintén fogpiszkálós módszerrel csinálom. Most, hogy ezt láttam, tudom, nem kell kétségbe esni ha sokáig nincs eredmény. De hogy van, majd kibújik a kis növény felül, és akkor lehet elültetni? Nem tudok erről semmit
jan. 21. 22:51
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Amikor felul kibujik es kb. 10 centisre megno, akkor lehet elultetni cserepbe, lehetoleg ugy, hogy a mag fele tovabbra is szabadon legyen. Onnantol mar csak ontozni kell, kesobb kicsit (!!!) tapoldatozni amikor a viragfold kimerul.
jan. 21. 22:56
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
11. vagyok, én ebben a mini gyökeres állapotában elültettem és tök hamar lett levele. Egész gyorsan nő, ez a kép októberi és már kb. 40 centi magas növény és 12 levele van.
jan. 21. 22:59
 15/20 A kérdező kommentje:

13: köszönöm, ez nagyon sokat segít!

14: bíztató, alig várom, hogy itt tartsak!

Milyen segítőkész hely, nem is gondoltam!

jan. 21. 23:32
 16/20 anonim ***** válasza:
Ahhoz aránylag hűvös és nagyon napos hely kell, hogy évekig megmaradjon, és megnőjön. Ez nem mindenkinek van. Én úgy láttam ismerősöknél, hogy 2-3 évig szenvedett az avokádó, aztán végleg megadta magát. De addig se volt szép növény.
jan. 22. 08:57
 17/20 A kérdező kommentje:
Nem is csak a szépség, maga a tudat tetszik, hogy mag kora óta nevelgetem. A citromfa is magról van, igaz, már ilyen kis egy szál, ágatlan növényke volt, mikor hozzám került. De ez olyan jó érzés. Kicsit megijesztett most ez a kétméteres monstrum dolog. De nem baj, már belekezdtem, nem hagyom abba. Remélem, nem fogom ezt az érzést sugározni felé, még a végén emiatt nem nő ki. Szeretem a növényi létformát. Tetszik, ahogy állnak stabilan, tűrik a viszontagságokat, pedig vannak növények, melyek szélsőséges helyzeteket (pl a négy évszak is) kibírnak. Persze az avokádót nem ültetem ki. De jó látni a fejlődését. Jó, hogy többen leírták, sokáig tarthat, mert így nem fogok csalódni, ha nem nő ki a csíra egy hónap múlva, hanem várok türelemmel, amíg csak kell.
jan. 22. 10:04
 18/20 A kérdező kommentje:
Na most itt mondják nekem a kollégák, hogy kicsit be kell vágni az alját. Ez igaz? Én nem vágtam be.
jan. 22. 10:31
 19/20 anonim ***** válasza:

Hát ha a növények nevelgetését szereted, akkor akár erkélyen is lehet kertészkedni. A zöldhagyma a legegyszerűbb, ha szereted: két liter virágföldbe elültetsz pár kisebb vöröshagymát, aztán lesz zöldhagymád.

De némileg több földdel meg több odafigyeléssel még paprikát és paradicsomot is lehet termelni, akár magról is, bár palántát venni egyszerűbb. És ezek már nem csak érdekesek, hanem hasznosak is.

jan. 22. 13:31
 20/20 A kérdező kommentje:
19: igen, ez is érdekel. Ki fogom próbálni a hagymát. Talán a paradicsomot is. Kiskoromban sokat jártam falura, és ott volt veteményes, paradicsom, paprika, cukkini, borsó, tök, kukorica, minden, még dinnye is. Persze abban csak segítettem, nem én csináltam.
jan. 22. 18:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!