A palánták közt a palantaföldön jelentkezett valami fehér, talán penész, mit kell ezzel tenni?
Nem tudom, mibe ültetted, de ez nem virágföld, hanem szemét. Elég rossz képek, de nagyon úgy tűnik, hogy tele van komposztálatlan ágdarabokkal. A penész is attól van, hogy egyáltalán van benne olyan friss anyag, amin megél a penész.
Úgyhogy ha még nem régen ültetted, akkor vegyél normális virágföldet, és ültesd újra.
Amúgy én Dithane-nal öntözném be, de hát már az is egy ezres egy csomaggal (ha lehet még egyáltalán kapni valamilyen márkanéven), és a rossz virágföld okozta problémákra nem hatna.
Szerintem túl is öntözöd. (Hacsak nem az első héten jelentkezett a penész.) Mivel a penésznek lételeme a folyamatosan nedves felszín, az ilyen öntözést meg a szobanövények többsége nem bírja.
Lehet, hogy az volt ráírva, hogy virágföld, de mint te is láthatod, tele van olyasmivel, aminek nem szabad virágföldben lenni. A dugvány ezek miatt jó eséllyel elrothad, vagy ha mégse, akkor is gyengén fog fejlődni.
A gyenge fejlődés már csak azért is valószínű, mert ha örökzöldeknek való elvileg (és nem csak átverés ez is), akkor fokozottan savanyú, amit a legtöbb növény nem szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!