Találtam egy fonnyadt mikulásvirágot az utcán és hazahoztam. Van még remény feléleszteni?
Szerintem is simàn van esély megmenteni.
Az enyém siman túlélt több évet, igaz, hogy ledobált sok levelet, de utána hozott virágot is (minimális pirosas levelekkel).
Ha elpusztult volna, azt látnád az ágakon.
Keress egy világos helyet, ami lehetőleg nem melegebb 20 foknál. (Ablakban pár fokkal több is lehet.) Ne öntözd túl. Február táján vágd vissza felére-harmadára. Időnként tápoldatozd egész évben.
Október második felében kezdd el a takarást, ami a virágzás beindításához szükséges. Napi 12-14 óra sötétség kell neki. Nem árnyék, vagy félhomály, hanem sötétség. (Erre szokták javasolni a ráborított kartondobozt. Ami ne legyen túl kicsi, mert oxigénhiány alakulhat ki alatta. Este a kellő időben ráborítod, sötétedés után leszeded, aztán másnap estig már jól van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!