#3 #4 Kinek mi vált be... Én pl. eddig legsikeresebben úgy tudtam, hogy tavaszi metszésből származó vesszőket gyökereztettem kint, és nem vízben, hanem virágföldben egy vödörben. Az elsöprő többsége eddig mindig legyökerezett. Nem ültetem ki első évben, ilyenkor télen áll a földben, köv. év tavaszán elültetem. Tavaly 10-12 vesszőt gyökereztettem így, ebből kettő száradt el augusztusban, a többi megmaradt. Vízben nekem sem sikerült eddig, pedig hungarocellbe volt beleállítva (ahogy ajánlják is). Próbálkoztam úgy is, hogy miután legyökerezett, egyből kiültettem, úgy sem maradt meg.
2023. dec. 14. 10:42
6/8 anonim válasza:
Addig rakd be a hűtőbe amíg nemhajtatod.
Ez ráér még februárban is
2023. dec. 14. 11:52
7/8 A kérdező kommentje:
Korabban vízben gyökereztettem a lakásba, levél jött is rajta gyöker viszont nem de azután elpusztult. Nem emlékszem melyik honapban volt ez.
2023. dec. 14. 17:29
8/8 anonim válasza:
Na, ez a probléma a lakással.
Ha eleve végleges helyre dugványozod, akkor egy évvel előbb lesz termésed.
Persze, ha európai vesszők, és nem homoktalajod van, és van nálad filoxéra, akkor teljesen mindegy... (Ha nincs filoxéra, akkor majd lesz pár év múlva...)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!