Tavaly csináltam egy magaságyást amit egy erdőben futó kiszáradt árokból szedett tőzegszerű földel töltöttem meg....?
Majd beültettem kamcsatkai mézbogyóval, de nem mentek semmire. Némelyik a leveleit is eldobálta év közben. Mi lehetett ennek az oka?
Közben olvastam hogy a tőzegnek savanyú a kémhatása. Lehet hogy túl savanyú volt neki és inkább áfonyát kellett volna bele ültetnem?
Bármi lehet. Meg bárminek az ellenkezője. Ugyanis nem tudjuk, mi volt az az anyag, amit használtál. Hogy nem tőzeg, az 100%, mert az nem erdőben képződik.
A pH-t meg lehet mérni, csak pénzbe kerül a műszer.
A magasággyal amúgy minek kínlódtál, mikor a mézbogyó tökéletesen termett volna sima földben is?
Ezt én sem értem, magaságyásba olyan növényt érdemes ültetni amihez egyébként hajolgatni kell a művelésekor. Nem bokornak, mint a mézbogyó.
Amúgy kérdező a mézbogyó nehezen marad meg - nekünk sem sikerült, pedig a párom figyelt arra hogy olyan legyen a talaj meg az elhelyezkedése a kertben amit igényelne. De ugyanígy nálunk a petrezselyem gyökere se nő meg normálisan, a paradicsom ellenben nagyon jól érzi magát és a kivi is. Szóval a talaj is sokat számít, de sok olyan is van amit esetleg nem is tudunk befolyásolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!