Kezdőoldal » Otthon » Kert » A fehér lóhere tényleg kiszorí...

A fehér lóhere tényleg kiszorítja az átoktüskét is?

Figyelt kérdés

Vettünk egy házat és 1000 nm-es kertje van, ami homokos talajjal rendelkezik. Sajnos, mivel az előttünk lakók nem foglalkoztak vele, nagyon elterjedt a kertben az átoktüske (nem összekeverendő a királydinnyével) és szeretnék tőle megszabadulni.

Elkezdtem gyökerestül kiszedni, de ez iszonyú időigényes. Szép, zöld kertet szeretnék, nem ragaszkodom a fűhöz, mert kezdő kertészként túl macerás lenne és nem is értek hozzá annyira.

Több helyen olvastam, hogy a fehér lóhere kiszorítja a gyomokat, ez megoldás lehet az átoktüskére is? Persze nem azonnal, gondolom kell pár év, mire megszabadulok tőle. Egy részen már kiszedtem, igyekszem haladni vele, de rengeteg van, így kéne valami plusz megoldás rá. (Az, hogy a lóherére a virágai miatt jönnek a méhek, nem zavar)

#fehérhere #átoktüske
2023. okt. 2. 14:38
 1/1 anonim ***** válasza:

Nem értek hozzá, nálunk szerencsére nem ismerik, de az biztos, hogy a fehér here nem fog 1-2 év alatt elterjedni és megerősödni olyan száraz helyen, ahol amúgy is fűborítás van. Hogy egy év alatt besűrűsödjön, ahhoz az kell, hogy tiszta földbe vesd, és öntözd. Ami úgy kezdődik, hogy legyomirtózod a területet, aztán fűnyíróval összegyűjtöd a nagyja száraz füvet, és rotációs kapával magágyat csinálsz. Elveted a herét, és öntözöd szükség esetén. Az átoktüskét meg kézzel gyomlálod időnként, még maghozás előtt.

Esetleg, egy éven át a rotával havonta átmész területen, hogy a frissen kikelő új növények is elpusztuljanak. Akkor is marad persze mag, de lényegesen kevesebb.

2023. okt. 3. 08:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!