Ilyenkor még van értelme Amistarral permetezni a paprikát, késleltetni az ősziessé válását, gombásodását, bár már most sem tetszik egy része?
A paprika még másfél-két hónapig teremhet, ha jó idő lesz. Ha elviszi a gomba, akkor nem fog teremni.
Ebből adódóan, érdemes permetezni olyan szerrel, ami a felmerülő betegségek ellen hatásos.
Igen, ez egy csodaszer, mindent gyógyít. :)
Mister és Universalis néven valamivel olcsóbb. (Ugyanaz a hatóanyag, ugyanaz a cég.)
Nekem jó tapasztalataim vannak vele.
Céklára én még nem használtam, ez nagyjából az egyetlen növény, aminek nincs semmi betegsége...
Bár pl. szőlő esetében állítólag veszít a hatásából, mert a peronoszpóra hozzászokik. Lehet, hogy helyileg más növények betegségei is elveszítik az érzékenységüket.
De az is lehet, hogy kis dózissal van használva. Szántóföldi növények esetén a hektárra megadott adagot általában 500 liter vízhez kell számolni, nem 1000 literhez, mint fák esetén.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!