Kezdőoldal » Otthon » Kert » Miért darálja be a damilt a...

Miért darálja be a damilt a Ryobi szegélyvágóm?

Figyelt kérdés
Kő vagy keményebb tárgyhoz ha hozzá ér a damil eltűnik belőle az egész, lehet egyben kirepül, de sok apró darab van a környéken. Van vidéken stihl fűkaszám amivel sose volt ilyen gondom. Lehet túl vékonyt vettem bele?
2023. aug. 21. 14:42
 1/5 anonim ***** válasza:
A fejből tűnik el? Biztos, hogy jól van összerakva? Esetleg folyamatosan adagolja, ha kell, ha nem? Lehet, hogy új fejet kell hozzá venni.
2023. aug. 21. 16:07
 2/5 A kérdező kommentje:

Igen az egész eltűnik amit feltekerek, kb 4-5 ütközés után történik ez(amikor pl kerítésnek vagy kőhöz, fához ér) . Nem nagyon lehet elrontani, feltekerem a nyíl irányban aztán bepattintom, maga az adagoló fekete gomb szerintem nem mozog, ha össze szerelem akkor ne tudom kihuzni a damilt.

Ha csak füvet, gazt vágok óvatosan akkor működik.

2023. aug. 21. 16:40
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

VAgy ennyire szar a damil. Öreg és törik, vagy eleve vacak az anyaga.

Vagy a kioldó rész amivel utánaengednél a földhöz koppintáskor az a rossz. Nem akad be teljesen és amikor nagyobb terhelést kap, jobban húzza valami a damilt (kerítés, kő), akkor utánaenged, a szórásvédő burkolaton lévő kés pedig levágja, ezért látsz darabokat. (Ez a dolga annak a késnek).

Meg kell nézni nem kopott-e rommá a fej belső része és beakad-e rendesen damil utánengedéskor. Illetve egy alapot takarítás is segíthet ha még sosem pucoldat ki rendesen. Mert lehet hogy a lerakódott por, föld, fűtörmelék okozza. Szedd szét a fejet amennyire lehet és éjszakára dobd egy vödöt vízbe, reggelre feloldódik a fű meg a föld, könnyebben le lehet vakarni.

2023. aug. 21. 18:09
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem folyton engedi ki a damilt
2023. aug. 21. 20:55
 5/5 A kérdező kommentje:
Megnézem hétvégén amikor jobb idő lesz :D köszi a válaszokat
2023. aug. 21. 21:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!