Kémiához értők! A kerti medence vize a mai eső után gyönyörűen átlátszó lett. Milyen vegyi anyag hiányzott a vízből amit az eső pótolt?
Figyelt kérdés
Úgy emlékszem, hogy az eső lúgos talán? De én mivel tudom ezt pótolni a hétköznapokban?2023. aug. 19. 09:32
1/6 anonim válasza:
Savas az esővíz. Az algák a kicsit lúgos kémhatást kedvelik.
Klórtablettával és sósavval tudod algamentesen tartani a vizet. Teszterrel tudod beállítani pontosan mindkettőnek a szintjét és akkor tiszta marad a víz.
2/6 A kérdező kommentje:
Valóban enyhén savas. (Tehát rosszul tudtam.)
Amúgy nem használok vegyszereket mert ezek nélkül is alga mentes és tiszta a víz, csak az esővíztől csillogóbbnak láttam.
Tehát egy csepp sav hiányzott a vízből.
Köszönöm a választ.
2023. aug. 19. 17:18
3/6 anonim válasza:
Ès az esővív lágy víz. A Csapi zömèben kemèny.
4/6 A kérdező kommentje:
Igaz.
2023. aug. 19. 20:07
5/6 anonim válasza:
Valószínű kicsit kúszott felfelé a ph, amit a valamelyest savasabb esővíz ellensúlyozott, ezért látod szebbnek.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2023. aug. 20. 15:34
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!