Új fűkasza nem indul hideg indításnál ?
Vásároltunk egy fieldman fzs 4004-b benzines fű kaszát ami nem akar beindulni pedig mindent a használati útmutató szerint csináltam, össze szerelés benzin bekeverés stb.
Hidegindításnál a gyújtást rá adtam de mikor próbálnám be rántani egy kis "szörcsögő" hang jön motor aztán semmi többszöri próbálkozásra sem ,elvileg pedig fel kéne pörögnie és aztán átváltani a kapcsolót.Mi lehet a gond ?
Tudsz képet feltenni a szívató karról? Mert sok kínai kaszánál van az hogy fordítva van rajta a jelzés, vagyis hogy akkor van szívatón amikor a jelzés szerint nincs.
A szívató kart fel, vagy le húztad? A jelzés szerint hogy van szívatón?
Meg kellene kérni egy szomszédot, hogy mutassa meg, hogy kell indítani.
A szívató karnak mindenképpen felfelé kell állni, ütközésig felvéve, minden kínainál. (Akkor is, ha más van ráírva esetleg.)
Van, ahol 5 pumpálást írnak a primer pumpán, de a valóságban ez lehet 20-nál is több, ami szükséges. Mikor érzed, hogy már kemény a gumiharang, onnantól kell még vagy 5-6 pumpálás.
Az is lehet, hogy már túlszívattad. Akkor meg ránts párat úgy, hogy a szívatót visszavetted alaphelyzetbe (lefelé).
Felpörögni akkor szokott, ha alaphelyzetbe állítod a kapcsolót. Beindításkor, szívatóval egy viszonylag alacsony fordulatszám a jellemző, mert túl dús a benzin-levegő keverék.
Ha hozzáértő ismerős se tudja beindítani, akkor meg lehet, hogy elállítódott az alapjárat valami miatt. De ha berántáskor húzod egy kicsit a gázt (vagy valaki segítő), akkor ezt meg lehet nézni.
(Ha már kínai kasza, én egy erősebbet vettem volna, ugyanennyiért.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!