Mikor kell gyüjteni a menta leveleket?
2023. júl. 29. 21:12
1/6 anonim válasza:
LEgkésöbb, amikor virágzik és feltétlen napos idöben kell szedni
2/6 anonim válasza:
#1 A virágzásról tudtam, de miért kell napos időben?
Amúgy nem felvirágzás (virág nyílás) előtt lenne jó?
3/6 anonim válasza:
A virágzás kezdetekor - nem amikor már elvirágzóban van-, illetve napos idöben a legtöbb benne az illóolaj, az ugyanis eredetileg a napégés elleni védekezére keletkezett.
5/6 anonim válasza:
Azért kell virágzás előtt (vagy annak a legeslegeljén) szedni, nehogy a virágba menjen a "hasznos" anyaga, ami közbe átalakul.
Napfényes időben pedig azért, amit a 3. válaszoló írt.
6/6 anonim válasza:
Én úgy tudom, az illóolaj kizárólag a rovarok és növényevő emlősök ellen van. Napégés ellen a sötétebb szín van.
Virágnyílás előtt szoktam szedni minden ilyesmit. A leveleket hasznosítom, bimbók csak véletlenül kerülnek bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!