Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi annak a gyümölcsfának a...

Mi annak a gyümölcsfának a neve, aminek a termése állítólag nagyon finom? Még nem ettem olyat, de ha jól emlékszem, talán a banán és a mangó keverékéhez hasonlít az íze - ezt mondják. (Ha jól emlékszem...)

Figyelt kérdés
Latin és magyar neve is érdekel. Köszönöm szépen.

2023. júl. 22. 12:54
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Datolya? 😅 Hogy néz ki? Csak van valami tappont?
2023. júl. 23. 00:13
 12/16 A kérdező kommentje:
#3 már megírta.
2023. júl. 23. 00:17
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Igazából nem indián banán, hanem indianai banán. Paw-paw, Asimina triloba.

Nem valami nagy durranás.

Nekem van egy félvad fajta, aminek az alján ez is terem, plusz 3 nemesített fajta van ráoltva.

Érdekes íze van, de azért egy érett Stanley szilvától vagy Nektár H őszibaracktól messze elmarad.

A nemesített fajták általában nem önporzók, vagy 2 fa kell, vagy egy fára 2 fajta oltva. Sajnálatos módon a magyar rovarokat nem érdeklik a virágok, úgyhogy kézzel kell porozgatni, nagyon gyenge eredménnyel. (Van év, hogy csak minden 10. kézzel porzott virágból lesz valami. És ennél nincs olyan rengeteg virág, mint mondjuk egy szilvánál. Idén vagy másfél órámba került, részben létrán állva.) A nehéz termések vékony száron lógnak, a vihar még épületek által körülzárt helyen is leveri a fele termést. Széljárta helyen kilátástalan lenne termelni.

Ha elkezd érni, még így több fajtával is 2 hét alatt leérik az egész. Ami megért, az hűtőben is csak pár napig tárolható. A magok miatt nem nagyon lehet feldolgozni, tehát minek is teremne sokat. Eladni nem lehet, mert megrothad, mire kiérne a a piacra. Nagy mennyiséget szintén nem vesz senki, mert minek. Igazából kis mennyiséget se, mert érdekes ugyan, de ennyi pénzért már rendes banánt is adnak, ami azért lényegesen jobb ízű, és még magokkal sincs tele.

Ha valakinek rengeteg területe van, akkor lehet persze termelni, mert szép fa a nagy levelekkel, meg lehet mutogatni az ismerősöknek, hogy mi van nekem, de ez minden haszna.

2023. júl. 23. 06:43
 14/16 A kérdező kommentje:

#13. Köszönöm szépen a részleteket. Azért megkóstoltam volna - és nem csak én.

És akkor valóban banán és mangó keverékéhez hasonlít az íze?

2023. júl. 23. 07:45
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát, nagyon erős fantáziával talán azt lehet mondani, hogy egy kicsit hasonlít hozzájuk... Kb. ahogy a sárgadinnye íze hasonlít az őszibarackhoz... Mindenképpen jobban, mint a rántott húshoz. Elég egyedi az íze, az biztos. Nem azt mondom, hogy nem kellemes, de szerintem annyira nem különleges, hogy megérje kínlódni vele, meg foglalni a helyet a kertben egy hasznosabb fa elől.
2023. júl. 23. 10:51
 16/16 A kérdező kommentje:
#15. Köszi. :) Örülök, hogy van neked, sajnálom, hogy nem jött be.
2023. júl. 23. 10:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!