Kezdőoldal » Otthon » Kert » Melyik LPE csövet vegyem...

Melyik LPE csövet vegyem öntözesre? Kinek mi a tapasztalata!

Figyelt kérdés
Láttam 3 és 6 bárosat. Amelyik nincs kilyukasztva

2023. júl. 22. 08:43
1 2
 1/14 Noren1989 ***** válasza:
Milyen szivattyúd van?
2023. júl. 22. 10:41
 2/14 A kérdező kommentje:
Steinberg 55-42 800. 800w os hidrofor.
2023. júl. 22. 11:00
 3/14 anonim ***** válasza:

Mit szeretnél csinálni vele? Ez lenne a gerinc? Vagy ki akarod furkálni? (Mert annak nem sok értelme van.)

A csepegtető szalagok általában 0,3-0,8 bár közt működnek. Tehát már az 1 báros csövek is tökéletesen jók...

Az érdekes kérdés, hogy a hidroforral hogy hozod össze.

2023. júl. 22. 16:48
 4/14 A kérdező kommentje:
A gerinc az a slag. Elviszem a slagot addig amig kell és ott csatlakoztatom a LPE csövet. Igen ki akarnám furkálni. Miért nincs értelme?
2023. júl. 22. 16:53
 5/14 A kérdező kommentje:
A csepegtető szallag 1 ev alatt tönkremegy, nem próbálnám meg. Marad az LPE cső.
2023. júl. 22. 16:58
 6/14 anonim ***** válasza:
A legolcsóbbat kell megvenni. Az se tart sokáig meg a drága se.
2023. júl. 22. 17:22
 7/14 A kérdező kommentje:
Van tapasztalat? Mi megy tönkre?
2023. júl. 22. 21:15
 8/14 anonim ***** válasza:

Azért nincs értelme kifurkálni, mert akkor nem csepeg, hanem folyik. Egyik lyuk jobban, másik kevésbé, ilyen nagyobb nyomáson több méterre fog spriccelni. A talajt a folyás miatt tönkreteszi, ott mindig kiszárad. Fák alatt esetleg megteszi, de hát a fákat nem kell rendszeresen öntözni, ezért nem érdemes egész évben kerülgetni.

A szalag akkor megy tönkre egy év alatt, ha nagyon meszes a vized. De akkor a talaj pH-ját is tönkrevágod.

Én 8 mileset használtam zöldségeknél és eladásra termelt virágoknál, 3-4 évig volt jó általában. Ha nagyon sokat kellett öntözni, akkor előfordult, hogy csak 2 évig. Az utolsó évben már olyasmikbe tettem, amiknél nem volt fontos, hogy minden 10 centin csepegjen. Ha több is eldugult egymás mellett, akkor a résbe egy legvékonyabb tűvel beleszúrtam.

2023. júl. 23. 06:22
 9/14 A kérdező kommentje:
Ezt a választ mem értem.Akkor ez a rendszer nem müködik? Miért spriccelne?... hisz ott a csepegtető gomba.a nyomast meg le lehet szabalyozni csökkentővel. Neked nem volt olyan? Tehát nem csepegtető szalagot akarok. Az olcsó ugyan de szerintrm nem időtálló. A csepegtető gomba tisztitható
2023. júl. 23. 07:49
 10/14 anonim ***** válasza:
Eddig még nem említettél csepegtető gombát.
2023. júl. 23. 10:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!