Melyik LPE csövet vegyem öntözesre? Kinek mi a tapasztalata!
Mit szeretnél csinálni vele? Ez lenne a gerinc? Vagy ki akarod furkálni? (Mert annak nem sok értelme van.)
A csepegtető szalagok általában 0,3-0,8 bár közt működnek. Tehát már az 1 báros csövek is tökéletesen jók...
Az érdekes kérdés, hogy a hidroforral hogy hozod össze.
Azért nincs értelme kifurkálni, mert akkor nem csepeg, hanem folyik. Egyik lyuk jobban, másik kevésbé, ilyen nagyobb nyomáson több méterre fog spriccelni. A talajt a folyás miatt tönkreteszi, ott mindig kiszárad. Fák alatt esetleg megteszi, de hát a fákat nem kell rendszeresen öntözni, ezért nem érdemes egész évben kerülgetni.
A szalag akkor megy tönkre egy év alatt, ha nagyon meszes a vized. De akkor a talaj pH-ját is tönkrevágod.
Én 8 mileset használtam zöldségeknél és eladásra termelt virágoknál, 3-4 évig volt jó általában. Ha nagyon sokat kellett öntözni, akkor előfordult, hogy csak 2 évig. Az utolsó évben már olyasmikbe tettem, amiknél nem volt fontos, hogy minden 10 centin csepegjen. Ha több is eldugult egymás mellett, akkor a résbe egy legvékonyabb tűvel beleszúrtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!