Kezdőoldal » Otthon » Kert » Kültéri medence vize papír...

Kültéri medence vize papír tesztcsíkkal mérve PH 7.2 oké, free chlorine szinte semmi halvány zöld mintha nem lenne, de csepegtetős teszttel viszont BR - Chlorine szint halvány citromsárga helyett narancsszínű - OTO cseppet használva.Mi lehet a gond?

Figyelt kérdés
Most akkor sok a chlorine vagy kevés?? Vagy Bróm a sok?

2023. júl. 17. 09:50
 1/8 anonim ***** válasza:

A tesztcsíkkal nagyon sokaknak van gondja, amiért hülyeséget mutat. Jellemzően alacsonyabbat, mint a valós.

Érdemes tablettás, vagy csepegtetős tesztet beszerezni, ami ph-t és klórt is mér. Ha neked van cseppes, akkor ha jól sejtem az "Oto" jelző a klórteszt cseppentőjére értendő. Ha az már szinte narancs, akkor valószínű brutál magas a klórszint. Kezdd el szellőztetni és dobd ki a tesztcsíkot.

2023. júl. 17. 10:26
 2/8 anonim ***** válasza:

Aranyos hogy ennyire pontosan csináljátok. Vegyész vagyok de eszembe se jut tesztcsíkozni - lehet pont ezért. Megy bele a klór és kész.

Kérdező, ha sok benne a klór akkor érzed a szagát, hasonló mint az uszodában amikor frissen tisztították a vizet vagy amikor hipót szagolsz.

Ha nem csípi a szemedet, nem lesz vörös a szemed, nem bántja a bőrödet és nem érzed a szagát akkor nem túl sok a klór a víznek. Ahhoz lehet sok ha más vegyszert is akarsz bele tenni, de ha sok a klór a vízben akkor meg nincs szükség másra.

Nem kell brómos meg klóros fertőtlenítőt IS használnod. Döntsd el melyiket választod és csak azt használd! Eleve inkább beltéri medencékhez ajánlják.

2023. júl. 17. 13:13
 3/8 A kérdező kommentje:
Az az érdekes, hogy nincs durva klór szaga a víznek, nem csíp a szemem és nem szárad a bőröm sem. Mégis a cseppentős klór ellenőrzőm sokat mutat... lehet hogy bedöglött a csepp?
2023. júl. 17. 21:56
 4/8 anonim ***** válasza:

Milyen típusú - nevű - tesztet használsz?

A pH érték az a savas-semleges-lúgos tartományt mutatja meg. Ha a pH 7,2 akkor szinte teljesen semleges a vized, nagyon kicsit lúgos, minimális lehet csak benne a klórtartalom. De az egyik fajta tesztnél amit megnéztem ez pont megfelelőnek számít. A klórkészítmények elbomlanak és a vízből elmegy a klór, ezért kell pótolni folyamatosan.

Ha leírod milyen a teszted megpróbálok segíteni. Idővel elvesztik a tesztek a hatékonyságukat, ez is lehet persze, de ezt években kell érteni, nem hetekben.

2023. júl. 17. 22:39
 5/8 A kérdező kommentje:

Szia! Nekem ilyen csepegtetős van, amit kb 3 éve vettem és lassan elfogy.

Pont ez van nekem. Most nem értem, mert korábban semmi gond nem volt a klórral, most nem citrom, hanem narancs színt ad vissza CL értéknél...

[link]

2023. júl. 18. 11:21
 6/8 anonim ***** válasza:
Simán lehet, hogy tönkrement. Viszont ha eddig nem volt gond, akkor adagold ugyanúgy, nagy hibát nem véthetsz.
2023. júl. 18. 11:50
 7/8 A kérdező kommentje:
Nem ment tönkre, vettem ma tablettást is és azon is durván magas a klór :) Ezek szerint picit túllőttem a klórozással. Az a kérdés, hogy mennyi idő kell a víznek, hogy csökkenjen benne a klórszint?
2023. júl. 18. 14:50
 8/8 anonim ***** válasza:

Ilyen melegben hamar lecsökken a klórszint.

De írtad, hogy nem irritál, nincs rossz szaga. Akkor miért zavar ha magas a klórszint a vízben? Az pont jó, mert nem kezd el bealgásodni még a melegebb víz sem.

Az "ideális" klór szint azt jelenti, hogy már jó, nem kell még több klórkészítményt a vízbe tenned és így nem kell több pénzt elhasználnod. Bajod nem lesz tőle. Ha amiatt aggódnál, az csak akkor jelentkezne ha a leírt tüneteket érezted volna pár perc után, de azt írtad semmi ilyen nincsen.

Akkor csak élvezzétek a vizet!

2023. júl. 18. 15:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!