Kültéri medence vize papír tesztcsíkkal mérve PH 7.2 oké, free chlorine szinte semmi halvány zöld mintha nem lenne, de csepegtetős teszttel viszont BR - Chlorine szint halvány citromsárga helyett narancsszínű - OTO cseppet használva.Mi lehet a gond?
A tesztcsíkkal nagyon sokaknak van gondja, amiért hülyeséget mutat. Jellemzően alacsonyabbat, mint a valós.
Érdemes tablettás, vagy csepegtetős tesztet beszerezni, ami ph-t és klórt is mér. Ha neked van cseppes, akkor ha jól sejtem az "Oto" jelző a klórteszt cseppentőjére értendő. Ha az már szinte narancs, akkor valószínű brutál magas a klórszint. Kezdd el szellőztetni és dobd ki a tesztcsíkot.
Aranyos hogy ennyire pontosan csináljátok. Vegyész vagyok de eszembe se jut tesztcsíkozni - lehet pont ezért. Megy bele a klór és kész.
Kérdező, ha sok benne a klór akkor érzed a szagát, hasonló mint az uszodában amikor frissen tisztították a vizet vagy amikor hipót szagolsz.
Ha nem csípi a szemedet, nem lesz vörös a szemed, nem bántja a bőrödet és nem érzed a szagát akkor nem túl sok a klór a víznek. Ahhoz lehet sok ha más vegyszert is akarsz bele tenni, de ha sok a klór a vízben akkor meg nincs szükség másra.
Nem kell brómos meg klóros fertőtlenítőt IS használnod. Döntsd el melyiket választod és csak azt használd! Eleve inkább beltéri medencékhez ajánlják.
Milyen típusú - nevű - tesztet használsz?
A pH érték az a savas-semleges-lúgos tartományt mutatja meg. Ha a pH 7,2 akkor szinte teljesen semleges a vized, nagyon kicsit lúgos, minimális lehet csak benne a klórtartalom. De az egyik fajta tesztnél amit megnéztem ez pont megfelelőnek számít. A klórkészítmények elbomlanak és a vízből elmegy a klór, ezért kell pótolni folyamatosan.
Ha leírod milyen a teszted megpróbálok segíteni. Idővel elvesztik a tesztek a hatékonyságukat, ez is lehet persze, de ezt években kell érteni, nem hetekben.
Szia! Nekem ilyen csepegtetős van, amit kb 3 éve vettem és lassan elfogy.
Pont ez van nekem. Most nem értem, mert korábban semmi gond nem volt a klórral, most nem citrom, hanem narancs színt ad vissza CL értéknél...
Ilyen melegben hamar lecsökken a klórszint.
De írtad, hogy nem irritál, nincs rossz szaga. Akkor miért zavar ha magas a klórszint a vízben? Az pont jó, mert nem kezd el bealgásodni még a melegebb víz sem.
Az "ideális" klór szint azt jelenti, hogy már jó, nem kell még több klórkészítményt a vízbe tenned és így nem kell több pénzt elhasználnod. Bajod nem lesz tőle. Ha amiatt aggódnál, az csak akkor jelentkezne ha a leírt tüneteket érezted volna pár perc után, de azt írtad semmi ilyen nincsen.
Akkor csak élvezzétek a vizet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!