A szőr nélküli barack (nektarin mag) megterem idehaza?
"Ékhajlat" :DDD
Az az olyan éken van, aminek nem sík a lejtős felülete, hanem kicsit ívelt?
Kérdező, nagyapámnak volt jópár barackfája a 80-as évek végén, 90-esek elején, és volt köztük 1 vagy 2 fa. Ő kopasz-baracknak hívta, úgy tudom egyről beszélünk. Szóval már akkor is megtermett.
Most mit is szeretnél termelni, kérdező? Nektarint, vagy magot?
A nektarin természetesen megterem. Egyszerű őszibarack, csak szőrtelen kivitel. (Ha épp nincs termés a fán, akkor nem mondod meg, hogy melyik a szőrös barack, és melyik a nektarinfa, mindenben szinte teljesen egyforma.) Ugyanott megterem, ahol a szőrös változat.
Nekem voltak nektarinok is anno az őszibarackosomban (2 fajta), de utáltam, mert borzasztó érzékeny a moníliára a szőrtelensége miatt, és egyszerűen nem tudtam annyit permetezni, hogy ne menjen tönkre a felénél több. Emellett az ízük elmarad a szőrös barackok többsége mögött, meg a legtöbb nem is magvaváló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!