Aki plexi vagy szemüveg nélkül fűkaszál az bátor vagy hülye?
Magyarországon állampolgári jog hülyének lenni.
(E nélkül nem is mehetne senki szavazni.)
Normális ember motoros fűkaszával dolgozva magas szárú bakancsot vagy csizmát hord, porvédő maszkot és arcvédő plexit. Ha van esze akkor az UV-től védő kalap és a munkáskesztyű sem hiányzik a felszereléséből.
A plexit nem véletlenül nem használja senki. (Na jó, te igen, kérdező, de szerintem még életemben nem láttam ilyent élőben.)
Ha nem 35 fokban vágod, hanem tavasszal, még hűvös időben (vagy éppen most e percben, júliusban 15 fok van kint), akkor a plexi párásodik. Ha szemüveges vagy, akkor még a szemüveg is párásodik alatta, két réteg párán át kellene látni valamit.
A plexin el tud kenődni, ha valami lédúsabb növényi részt dob fel a gép. A rácson nem, annál a lyukakon át mindig tisztán látod, hogy éppen mit csinálsz. Ezért használja mindenki a rácsot.
Én is a rácsot használom, és bizony sok kavicsot fogott már meg, ami a szememet célozta.
Veszélyes nélkülük dolgozni.
Rokonom szemorvos. Sokszor ment később haza a kórházból, mert hasonló (nemcsak fűkaszálónál) okokból műtenie kellett a páciens szemét. Otthon meg vár/-hatta/ a családja... Ennyit erről.
8
Ha napszemüveget is hordasz, akkor nem csapódik a szemedbe semmi a rácson keresztül.
A rácsot csak kb. 3x mosom évente, mikor már annyi fű rárakódott. De ha soha nem mosnám, akkor se lenne annyira zavaró, mint a párás plexi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!