Gyomirtó kutyákra veszélyes?
Ezt a fajta gyomirtót vettem, kerítés mentén, járda mellett a nehezen hozzáférhető gazt kiirtani vele. Viszont az udvarban van több kutya is, azokra mennyire veszélyes? Próbáltam online rákeresni, de ott semmi konkrét információt nem találtam erre vonatkozólag.
Veszélyes elvileg, de annyira azért nem, ha nem nagy mennyiséget esznek belőle. És miért ennének nagy mennyiséget?
Mikor szórod, meg még vagy 3 órán át (de még jobb, ha aznap) a kutyákat zárd be, vagy vidd el valahová. Ennyi elég.
Biztonsági adatlap:
2. A legfontosabb - akut és késleltetett - tünetek és hatások
Általános információk
Kezelje tünetileg.
Belélegzés
Ez nem valószínű, hogy előfordul, de a tünetek hasonlóak azokhoz, amik lenyeléskor
kialakulhatnak.
Lenyelés
Gyomorfájdalmat vagy hányást okozhat.
Bőrrel való érintkezés
Enyhén irritáló lehet a bőrre.
Szemmel való érintkezés
Enyhén irritáló lehet a szemre
Ha lefagyasztod és fejbevered a kutyát vele, akkor igen.
Egyébként pedig egészséges ebállat nem fogja a füvet felzabálni.
Lefújás után 1 napig ne engedd a terület közelébe.
Ha annyira veszélyes lenne akkor pl egy 30hektáros tábla legyomirtózása után tömegével hullanának el a nyulak, őzek, szarvasok amik pont a gyomirtózás után mentek oda legelni!
Az összes növényvédő szer úgy van megtervezve hogy ilyen kis mennyiségben ne okozhasson gondot a vadaknak. Így értelemszerűen a kutyának sem lesz tőle baja!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!