Kezdőoldal » Otthon » Kert » Mi lehet a baja a szőlőnek és...

Mi lehet a baja a szőlőnek és mit tehetnék ellene?

Figyelt kérdés

[link]

[link]

[link]

2023. júl. 3. 00:55
1 2
 1/14 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Peronoszpóra. Ennek már annyi de megpróbálhatod lefújni kontakt és felszívódó permetszert eggyütt permetezd rà. Alaposan a fürtökre. És levélre is.
2023. júl. 3. 06:05
 2/14 mindentudó99 ***** válasza:
57%
Es ha csnálod tegyél bele lisztjarmat ellen is valamit
2023. júl. 3. 06:05
 3/14 anonim ***** válasza:

Igen, egyértelmű peronoszpóra. Ha gyorsan lefújod, pár szemet talán még meg lehet menteni. De amúgy is érdemes permetezni, hogy legalább a hajtás ne károsodjon, és jövőre egészséges növénnyel kezdj.

Most a felszívódó a legfontosabb, és minél előbb. Pl. Quadris, vagy ami lesz a helyi boltban, a megadottnál kicsivel töményebb dózissal. És mindenképpen tapadásfokozóval, hogy az ép bogyókról se peregjen le.

2023. júl. 3. 06:42
 4/14 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm!

Azt én is gondoltam hogy ezeknek a fürtöknek már annyi... De van még sok egészséges fürt is, azokat szeretném megmenteni... (Főleg)

2023. júl. 3. 08:39
 5/14 anonim ***** válasza:

A párom most próbálkozik narancsolaj permettel, hogy megvédje legalább az ép fürtöket. Elméletileg az nem árt a szőlőnek - mármint ehető lesz éréskor, mert más szerekhez már túl közeli az érés, és leszárítja a felületet, megelőzi/megakadályozza a hasonló betegséget.

Nem tudom sikeres lesz-e, ez az első ilyen próbálkozás. Jó alaposan le kell vele permetezni a szőlőt, ezt mondta tegnap amikor csinálta. Aztán ima meg reménykedés. :)

2023. júl. 3. 10:01
 6/14 anonim ***** válasza:

A narancsolaj majdnem annyira hatásos, mint a szenteltvíz. :) Csak egy kis megelőző hatása van. Ha beteg, már csak a felszívódó szer segíthet valamennyit, ami bemegy a szőlőbe, és megküzd a már bent lévő fertőzéssel. Az ilyen szőrös szemeket már nem lehet megmenteni, de az egészségesnek tűnőket még igen.

A Quadris ÉVI-je 7 nap, nálam 7 napon belül egész biztosan nem lesz érett szőlő... Még vagy 3 hét, hogy megérjen az Esther, utána a Csabagyöngye.

2023. júl. 3. 12:34
 7/14 mindentudó99 ***** válasza:
Quadris nem ér semmit mást válassz
2023. júl. 3. 17:21
 8/14 mindentudó99 ***** válasza:
#5 Hol van még az érés?
2023. júl. 3. 17:23
 9/14 anonim ***** válasza:
Miért nem ér a quadris semmit? Kombinált felszívódó készítmény minden ellen. Én azt használok és tökéletes. Kicsit drága, teszem hozzá
2023. júl. 3. 18:17
 10/14 A kérdező kommentje:

A javaslat szerint Quadrist vettem és lefújtam vele (plusz nonit)...

Remélem működni fog a dolog....

Most így ránézésre már jobban tetszik a szőlő... Bár nem tudom hogy egy nap permetezés után látható lényeges változás... Lehet én csak szubjektíven látom jobbnak

2023. júl. 4. 23:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!